Image

NCC får bygga Kulturkvarteret i Örebro

Bygg/Arkitektur Kulturkvarteret, som bland annat kommer att innehålla verksamhet för kulturskola och bibliotek, har en yta på cirka 15 000 kvadratmeter.
Publicerad den 6 Oktober 2017
Kulturkvarteret i Örebro. Bild: Wingårdh Arkitekter
Kulturkvarteret i Örebro.

Örebroporten har fått uppdraget från Örebro kommun att bygga Kulturkvarteret. Wingårdhs arkitekter har ritat det vinnande förslaget i den genomförda arkitekttävlingen. Och nu har alltså NCC valts till entreprenör.

– Det är oerhört glädjande att fyra starka byggföretag konkurrerat om detta uppdrag, vilket visar det stora intresset för att bygga Kulturkvarteret. Alla fyra entreprenörerna har angett att man betraktar detta som ett prestigeprojekt för att stärka Örebros attraktivitet och vare en del i Örebros framtida utveckling, säger Lennart Bondeson, styrelseordförande, Örebroporten.

– Vi har utsett NCC Sverige till entreprenör i detta projekt. Projektet upphandlas och utförs som en totalentreprenad med partneringupplägg. Direkt efter att avtalsspärren löpt ut går vi in i projekteringsfasen tillsammans med entreprenören. Det ska bli väldigt roligt att komma igång på riktigt med projektet säger Mattias Waller, projektutvecklingschef på Örebroporten.

Planarbetet pågår och byggstart är planerad tidig höst 2018. Invigning av Kulturkvarteret planeras till höst/vinter 2020/2021.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige