Image
Tomas Billing.
Tomas Billing. Bild: NCC

NCC drar tillbaka utdelningsförslag

Bolag Med anledning av den rådande osäkerheten i samhället till följd av coronaviruset föreslår NCC:s styrelse att årsstämman som äger rum den 1 april inte fattar beslut om att lämna någon utdelning. Istället avser styrelsen att, om förutsättningarna medger, kalla till en extra bolagsstämma senare under året för att då besluta om utdelning. NCC:s valberedning har också beslutat föreslå oförändrade styrelsearvoden jämfört med 2019.
Publicerad den 31 Mars 2020

NCC:s styrelse har fattat beslut om att dra tillbaka sitt reviderade förslag till utdelning om 2,50 kronor per aktie och istället föreslå att årsstämman fattar beslut om att inte lämna någon utdelning. Avsikten är att kalla till en extra bolagsstämma senare i år när konsekvenserna av coronaviruset går att överblicka, för att då fatta beslut om utdelning.

NCC har en stark finansiell ställning med en nettokassa. Hittills påverkas NCC endast mycket begränsat av coronaviruset och verksamheten är i gång i samtliga länder. Det är idag ändå svårt att överblicka konsekvenserna på längre sikt av såväl pandemin som av de beslut som fattas i samhället för att begränsa effekterna på såväl hälsa som ekonomi.
– Styrelsen står fortfarande fast vid sin bedömning att den tidigare föreslagna nivån på utdelning är rimlig, men konsekvenserna av coronaviruset är idag svåra att överblicka och det finns skäl att vara försiktig. Styrelsen har fortsatt ambitionen att kalla till extra bolagsstämma senare i år för beslut om utdelning, säger Tomas Billing, styrelseordförande i NCC.

NCC:s valberedning har i samband med detta meddelat att de avser föreslå oförändrade styrelsearvoden för 2020, en ändring från tidigare förslag.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Rådgivaren: Börsen är väldigt viktig att följa

Bolag Evidens vd Ted Lindqvist reder ut vad han tror om bostadsmarknaden, kommersiella lokaler, börsen och byggandet i en intervju med Fastighetssverige. Han ger också en prognos för bostadsprisernas utveckling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY