Image
bd723a178a96f2ad_800x800ar
bd723a178a96f2ad_800x800ar

NCC bygger stort sjukhus i Danmark

Bygg/Arkitektur Region Hovedstaden väljer NCC för att bygga Nyt Hospital Nordsjælland, det sista av de så kallade supersjukhusen som ska byggas i Danmark. NCC och Nyt Hospital Nordsjælland ska nu utforma detaljerna och planerar att teckna avtal under fjärde kvartalet.
Publicerad den 10 Juli 2019

– Vi är mycket stolta över att få bygga detta unika sjukhus till glädje för tusentals patienter, anhöriga och medarbetare. Byggherren har redan från början lagt stor vikt vid samarbete, så vi har mycket goda förutsättningar för ett bra resultat, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef NCC Building Nordics i Danmark.

Sjukhuset omfattar en 118 000 kvadratmeters byggnad med fyra våningar. Projektet är redan känt för sin design med en byggnad som ovanifrån liknar en fyrklöver. Sjukhuset ska ligga i Hillerød.

NCC har stor erfarenhet av sjukhusbyggen och att använda digitala verktyg för att skapa ett hållbart och flexibelt projekt. Det passar bra ihop med Region Hovedstadens önskan om en effektiv och digitaliserad byggprocess, som ska säkerställa en god överblick över projekt, tidsplaner och budget.

– I ett projekt av den här storleken är det helt avgörande att all relevant information om bygget finns tillgänglig för de inblandade. Det ställer höga krav på digital kompetens som vi är övertygade om att NCC har, säger Henrik Schødts, projektledare för Nyt Hospital Nordsjælland.

NCC blir huvudentreprenör för projektet. Budgeterat för Nyt Hospital Nordsjaelland är cirka 3,4 miljarder SEK. NCC och Nyt Hospital Nordsjælland ska nu ta fram detaljerna för projektet och planerar att teckna avtal under fjärde kvartalet. Projektet kommer att orderanmälas successivt under projekttiden i affärsområdet NCC Building Nordics.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige