Image

NCC bygger om Malmö Central

Bygg NCC Construction Sverige bygger om Malmö Centrals befintliga byggnader Centralhallen och Gröna hallen. Sedan servicen för tågresenärer har flyttat till den nybyggda Glashallen anpassas de gamla byggnaderna till saluhall, restauranger och butiker. Uppdragsgivare är Jernhusen och ordern är värd 46 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Januari 2011
Malmö Central. Bild: Metro Arkitekter. Bild: NCC
Malmö Central. Bild: Metro Arkitekter.

NCC har byggt den nya Glashallen i Malmö Central och stora delar av Citytunneln. Nu påbörjas nästa steg i tågstationens förvandling där Centralhallen och Gröna hallen byggs om för att skapa en ny mötesplats på temat mat.

– Centralstationen från slutet av 1800-talet är ett skyddat byggnadsminne, därför gör vi varsamma anpassningar som bevarar husens karaktär och interiör, säger affärschef Torsten Erlandsson, NCC Construction, region Syd.

NCC bygger bland annat förhöjda lådor, så kallade gondoler på Centralhallens golv på vilka butiker och restauranger placeras. I gondolerna installeras och döljs vatten, avlopp och el, vilket ger färre ingrepp i befintliga golv och väggar. Även ytskikt i tak och fasader renoveras.

– Vi vill skapa Malmös matdestination – en saluhall för mat och restauranger. Hit kommer resenärer med lite mer tid, och inte minst Malmöbor för att äta eller handla mat i en lugn och vacker miljö, säger projektledare Håkan Hultberg på Jernhusen.

NCC:s arbete har startat och beräknas bli klart i olika etapper fram till och med september 2011. Totalt sysselsätts 20 personer i arbetet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige