Image
Fasad mot norr, Fredsgatan.
Fasad mot norr, Fredsgatan. Bild: Sweco Architects

NCC bygger kontorshus för IT-verksamhet i Örebro

Bygg/Arkitektur NCC inleder ett partneringsamarbete med Region Örebro län om att bygga en ny fastighet med kontorslokaler för IT-verksamheten i länet. Uppdraget sker i två faser där totalt ordervärde beräknas uppgå till cirka 175 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Oktober 2019

Den nya byggnaden uppförs på området vid Universitetssjukhuset Örebro och ska samla länets IT-verksamheter, som idag är utspridd på flera platser.

Huset byggs i två sektioner om tre och fyra våningar och kommer att omfatta cirka 5 500 kvadratmeter. Förutom kontorslokaler kommer huset även att rymma datahall, mindre lagerytor, godsmottagning och teknikutrymmen. Byggnaden får en hög miljöprofil och ambitionen är att uppnå Miljöbyggnad Guld med låg energiförbrukning, god inomhusmiljö och bra materialval.
– NCC har stor erfarenhet av att bygga driftsäkra och flexibla byggnader med höga krav på energieffektivitet. Vi ser nu fram emot att tillsammans med Region Örebro län skapa ändamålsenliga och moderna lokaler för medarbetarna och bidra till en effektivare verksamhet, säger Jakob Akfidan, produktionschef, NCC Building Sweden.

Samarbetet genomförs i partnering, en samarbetsform där parterna genomför uppdraget med projektets bästa i fokus. Den första fasen startar omgående där parterna tillsammans planerar, budgeterar och projekterar uppdraget i syfte att komma överens om en riktkostnad för uppdraget.

Om projektet genomförs mellan parterna, kommer ett uppskattat ordervärde om cirka 175 miljoner kronor att orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden vid tecknande av entreprenadkontrakt.

Byggnationen beräknas starta våren 2020 och huset planeras stå klart våren 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsjätte tar nästa steg mot omvandling i central pärla

Bolag Wihlborgs har planer på att slopa bostäder för ett nytt kontorsprojekt i attraktiv hubb. Nu kan nyckelavtal vara nära att godkännas. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY