Image
Bild: NCC

NCC bygger hyreslägenheter i Ystad

Bostäder I samarbete med Ystadbostäder ska NCC bygga en flerfamiljsfastighet i kvarteret Grundström i centrala Ystad med plats för 36 hyresrätter.
Publicerad den 4 September 2019

– Det känns väldigt bra att vi nu tillsammans med NCC äntligen är igång med byggnationen av detta hus, som är ett efterlängtat nytillskott på Ystads bostadsmarknad, säger Pehr Carlberg, vd för Ystadbostäder AB.

Flerbostadshuset byggs som ett punkthus i åtta våningar samt källare. Huset kommer att innehålla 36 en- till fyrarumslägenheter i storlekar mellan 30 och 92 kvadratmeter. Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara hösten 2020.

– Det är glädjande att vi på NCC kan vara med och bidra till att det skapas nya hyresrätter i Ystad, som liksom många andra kommuner har ett stort behov av fler bostäder. Förutom detta projekt har vi även tecknat avtal om fler bostadsprojekt i ett strategiskt partneringsamarbete med Ystadbostäder, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC.

Samarbetet mellan NCC och Ystadbostäder ingicks innan sommaren. Uppdraget uppgår till 60 MSEK och orderregistrerades i andra kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige