Image
Bild: NCC

NCC bygger 80 bostadsrätter åt Riksbyggen i Västerås

Bostäder NCC ska tillsammans med Riksbyggen bygga 80 sjönära bostadsrätter i Västerås. Uppdraget är en totalentreprenad och det första inom parternas rikstäckande ramavtal. Ordervärdet uppgår till cirka 160 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Maj 2021

– Västerås växer och Riksbyggen fortsätter att skapa nya boenden med fokus på hållbarhet åt Västeråsarna på attraktiva Lillåudden. Tillsammans med NCC och deras bostadskoncept får vi en trygg produktion med fokus på moderna lösningar och materialval av hög kvalitet i Brf Sjömärket, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Bostad för Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Projektet omfattar 80 bostadsrätter som bildar Brf Sjömärket. Kvarteret består av fem hus som uppförs på halvön Lillåudden, ett nytt bostadsområde i Västerås hamn.

Lägenheterna får 1–5 rum och kök med öppna planlösningar samt balkong, uteplats eller terrass. Innergården blir grönskande med pergola, grill och sittplatser. Under husen byggs ett garage med cirka 40 platser, laddstolpar och plats för bilpool.

Bostäderna byggs enligt NCC Lamell, ett koncept som ger välplanerade lägenheter med hög boendekvalitet, låg energiförbrukning och god fastighetsekonomi. Husen får Svanenmärkning och utrustas med solceller. NCC har byggt enligt detta bostadskoncept på flera håll i Sverige, bland annat i Örebro, Sundsvall och för Riksbyggen i Linköping.

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Riksbyggen där vi från tidigt skede tillsammans har arbetat fram ett attraktivt projekt för Riksbyggens kunder. Med effektiva planlösningar bygger vi fler moderna och hållbara hem i ett riktigt eftertraktat och sjönära läge, säger Anders Lindkvist, affärschef NCC Building Sweden.

Projektet ingår i det rikstäckande ramavtal som NCC och Riksbyggen tecknade 2019 för utveckling av hållbara bostäder med standardiserade lösningar.

Byggstart sker under hösten 2021. Inflyttning beräknas starta i slutet av 2023.

Affären uppgår till cirka 160 miljoner kronor och orderregistreras i andra kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY