Image
NCC bygger åt Stena Fastigheter.
NCC bygger åt Stena Fastigheter. Bild: Stena Fastigheter

NCC bygger 124 lägenheter i Haninge

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Stena Fastigheter bygga 124 lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter, i Haninge söder om Stockholm. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 165 miljoner kronor.
Publicerad den 24 September 2020

I Haninge, söder om Stockholm, växer den nya stadsdelen Vega fram. NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av tre huskroppar, kvarter Zenit, Nadir och Horisont, med totalt 124 lägenheter, varav 82 bostadsrätter och 42 hyresrätter. Stena Fastigheter har även haft tydliga krav på social hållbarhet i projektet.
– Sedan 20 år tillbaka har vi arbetat med social hållbarhet genom vårt arbetssätt relationsförvaltning. Det känns väldigt kul att vi nu får med oss detta arbetssätt i våra upphandlingar vid nyproduktion så att vi tillsammans med våra entreprenörer kan agera som en ansvarsfull stadsutvecklare och driva utvecklingen framåt mot ett hållbart samhälle, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter Stockholm.
– Till exempel kommer gemensamma värderingsworkshops att anordnas för alla som arbetar i projektet. Vi planerar även ett samarbete med en gymnasieskola där de kommer få möjligheten att använda byggnationen av kvarteren som ett läromedel i undervisningen, säger Cathrine Velin, projektutvecklare, NCC Building Sweden.

Byggstart sker omgående och första inflyttning påbörjas i juni 2022. Affären uppgår till cirka 165 miljoner kronor och orderregistreras i tredje kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige