Image

NCC Boende säljer i Kungälv

Transaktioner NCC Boende säljer 27 inflyttningsklara hyresrätter i Ytterby, Kungälv, till Lincoln Fastigheter.
Publicerad den 20 Mars 2014
NCC säljer till Lincoln Fastigheter i Kungälv. Bild: White
NCC säljer till Lincoln Fastigheter i Kungälv.

– Vi ser Ytterby som ett mycket strategiskt läge med sin närhet till både Göteborg och västkustens pärlor. Med NCC som partner kändes detta som ett mycket bra tillfälle att förvärva ett nybyggt hyreshus, säger Mathias Abraham, vd för Lincoln Fastigheter AB.

Huset som bygger på ett industriellt byggsystem kan användas i hela Sverige. Det ger en kort och resurssnål byggprocess på cirka ett år. Alla hus kan också Svanenmärkas – vilket har gjorts i Kungälv – vilket även garanterar en sund inomhusmiljö och låg miljöpåverkan.

– Får vi bara tillgång till mark och en vettig detaljplan så kan vi utveckla denna typ av hyresrätter i hela Sverige. De har kort byggtid och har hög kvalitet till en rimlig kostnad, säger Mattias Lundgren, vd för NCC Boende i Sverige.

– Våra hyreshus i Ytterby visar att både investerare och hyresgäster efterfrågar nya hyresrätter även på mindre orter. Via vårt bolag NCC Hyresboende vill NCC vidareutveckla hyresrätten i Sverige och vi söker efter mer byggbar mark för denna typ av hyresrätter, säger Mattias Lundgren.

Catella var rådgivare till säljaren i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige