Image
Bild: Navet & Mickael Tannus

Navet: Byggloven indikerar fortsatt nedgång för nybyggnadsinvesteringar

Bygg/Arkitektur Navet ser signlaer om minskad nybyggnadsvolym med tio procent på ett års sikt.
Publicerad den 6 Augusti 2019

I sin löpande månadsbevakning, Marknadssignaler & prognoser, presenterar Navet Analytics en sammanställning av antalet beviljade bygglov på basis av statistik från SCB. En sammanvägning av bygglovsstatistiken beräknat i ett rullande tolvmånadersvärde ger signaler om att den samlade nybyggnadsvolymen inom bostäder och lokaler kommer att minska med omkring tio procent på ett års sikt. Den bilden ligger också i linje med Navet Analytics senaste konjunkturprognos, som visar en nedgång för nybyggnadsinvesteringarna inom bostäder och lokaler med tio procent 2019 och ytterligare fyra procent 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige