Image

Nationell fotbollsanläggning vid Arlanda?

Bygg/Arkitektur Svenska Fotbollförbundet och Arlandastad Holding AB inleder en förstudie för att undersöka möjligheterna att bygga en nationell utvecklings-, tränings- och utbildningsanläggning vid Arlandastad.
Publicerad den 8 Juni 2017
En nationell anläggning kan komma att byggas  i Airport City Stockholm. Bild: Arlandastad Holding
En nationell anläggning kan komma att byggas i Airport City Stockholm.

- Svenska Fotbollförbundets ambition är att fortsätta utveckla svensk fotboll för att hålla absolut topp- och världsklass. Det kräver förutsättningar som mäter sig med de absolut bästa. Därför är ett nationellt träningscenter en viktig och central pusselbit, ett center som ska hålla högsta internationella standard. Därför kommer SvFF att genomföra en förstudie som ska utreda möjligheterna, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Förstudien ska utreda krav, behov och ekonomiska förutsättningar samt att vi ska hämta inspiration genom att jämföra med liknande anläggningar i världen. Anläggningen ska sedan - om alla bitar faller på plats - att byggas i Arlandastad, som är en del av Airport City Stockholm.

I oktober ska förstudien presenteras för Svenska Fotbollförbundets styrelse.
- Det är en stor glädje för oss på Arlandastad att inleda denna förstudie och samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Vi har den mark som behövs för projektet och vi är beredda att ställa upp med våra resurser för att möjliggöra projektet, säger Per Taube, huvudägare i Arlandastad Holding AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige