Image
Fredrik Fexe och Kim Larsson.
Fredrik Fexe och Kim Larsson. Bild: Nabo och PLL

Nabo köper PLL Fastighetsförvaltning

Bolag PLL Fastighetsförvaltning i Göteborg med 25 medarbetare och 23,5 miljoner kronor i omsättning förvärvas av Nabo, som i och med samgåendet kan erbjuda totalförvaltning för bostadsrättsföreningar i Göteborgsområdet. Det är fjärde bolaget i staden som ansluter sig till Nabo.
Publicerad den 27 Juni 2022

Samgåendet mellan PLL Fastighetsförvaltning och Nabo innebär att bostadsrättsföreningar i Göteborgsområdet får tillgång till en helhetsleverantör inom fastighetsförvaltning. Samtliga 25 medarbetare inklusive grundare och vd på PLL Fastighetsförvaltning stannar kvar i bolaget för att fortsätta driva och utveckla verksamheten. PLL:s kunder kommer kunna ta del av Nabos marknadsledande digitala verktyg och få tillgång till större tjänsteutbud. Samgåendet innebär att Nabo nu blir helhetsleverantör i samtliga storstadsregioner, det vill säga Stockholm, Göteborg och Malmö.
– Vi är mycket glada över att bli en del av Nabo. Nabo är ledande inom digitala lösningar för bostadsrättsföreningar och har lång erfarenhet även av ekonomisk förvaltning och juridisk rådgivning. Tillsammans kommer vi kunna utveckla totalförvaltning i Göteborgsregionen och fortsätta leverera toppkvalitet. Vi ser fram emot nya kollegor och att forma framtidens fastighetsförvaltning tillsammans, säger Kim Larsson, vd för PLL Fastighetsförvaltning.

Sedan tidigare har även Göteborgsbolagen Husjuristerna, MGC Fastighetsförvaltning och Revisorsringens BRF-verksamhet samt tre förvaltare i Malmö anslutit till Nabo. Nabo har därmed utvecklat verksamheten till fler regioner och storstäder och blivit den näst största renodlade förvaltaren i Sverige med cirka 2 800 kunder, 300 miljoner kronor i omsättning och över 280 medarbetare.
– Efterfrågan på modern totalförvaltning av fastigheter ökar snabbt och vi är nu glada att Nabo i tillägg till ekonomisk förvaltning och juridik kan erbjuda teknisk förvaltning till bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i Göteborg. Vi välkomnar våra nya kollegor och ser fram emot att tillsammans fortsätta vår spännande resa mot att bli ledande inom bostadsförvaltning, både som förvaltare och som arbetsplats, säger Fredrik Fexe, vd för Nabo.

Nabo är numera del av den internationella och snabbväxande koncernen Odevo.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige