Image
Anne von Perner och Carolina Taube Persson.
Anne von Perner och Carolina Taube Persson. Bild: Björn Qvarfordt och Felix Frank

Nabo anställer två affärsområdeschefer

Karriär Nabo som lanserades i höstas förstärker nu bolaget med två nya affärsområdeschefer. Carolina Taube Persson, närmast från HSB, blir ny chef för affärsområdet Ekonomisk Förvaltning. Anne von Perner, som varit med och byggt upp Attendo, blir chef för det nya affärsområdet Juridik.
Publicerad den 13 Februari 2020

Nabo är en sammanslagning av fyra enskilt starka bolag där marknadens fjärde största aktör skapades. Bolaget har en plattform specifikt utvecklad för bostadsrättsföreningar och målet är att forma framtidens förvaltning liksom boendetjänster och konkurrera med de största aktörerna.

Bolaget förstärks nu med två affärsområdeschefer:
Carolina Taube Persson blir ny chef för affärsområdet Ekonomisk Förvaltning. Hon kommer närmast från HSB där hon arbetade i tolv år. Först som chef för den tekniska förvaltningen och sedan 2015 som chef för den ekonomiska förvaltningen. Hon har en bakgrund som managementkonsult och har lång ledarerfarenhet. Hon börjar i april.

Anne von Perner blir chef för det nystartade affärsområdet Juridik. Hon kommer närmast från Nyköpings Kommun där hon som Kommunjurist arbetade med strategiska utvecklingsfrågor med ett affärsmässigt fokus särskilt inom fastighetsrätt, med förvärv av fastigheter och fastighetsbolag liksom entreprenadrätt. Tidigare ingick hon som bolagsjurist i affärsutvecklingsgruppen i Attendo, och har omfattande erfarenhet inom fastighets- och entreprenadrätt. Hon börjar i mars.

– Det är två rekryteringar som kommer att förstärka oss rejält. Carolina tog den ekonomiska förvaltningen på HSB till en ny nivå vilket är målet även hos oss. Anne är mycket erfaren inom juridik för våra typer av frågor och kommer att bygga upp det nya affärsområdet Juridik, säger Daniel Larsson, vd för Nabo.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ska växa till miljardvolym på ganska kort tid"

Bolag Ett nytt bolag med höga ambitioner gör entré på fastighetsmarknaden. Invela är ett JV mellan 3Dens och NREP. Maria Mastej, grundare och partner på 3Dens Fastigheter, och Marianne Hoffman, investerings- och förvaltningschef på NREP, berättar om Invelas målsättning, partnerskapet med mellan bolagen, vilka segment och regioner man ska verka inom, och när man hoppas vara i gång med affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY