Image
Waterfront.
Waterfront. Bild: Arkitektkontor Arén

MVB bygger kontorshus i Trelleborg

Bygg/Arkitektur Trelleborgs Hamn har gett MVB uppdraget att bygga Waterfront, hamnens nya kontors- och servicebyggnad.
Publicerad den 21 Maj 2021

Byggnaden blir tre våningar hög med en total yta på cirka 4 800 kvadratmeter. Husets vågformade design är inspirerad av hav och vatten liksom stålfasaden som kommer att skifta i blå, turkosa och mörkgrå kulörer beroende på väder och tid på dygnet. Med den nya byggnaden skapas förutsättningar för Trelleborgs Hamn att samla hela sin organisation under ett tak. Arkitektkontor Arén har ritat och designat byggnaden.
– Vi ser mycket fram emot det första spadtaget och att MVB ska bygga framtidens moderna och klimatsmarta hamnkontor och personalbyggnader som vi har planerat för sedan många år tillbaka. Waterfront kommer att bli det nya landmärket för Trelleborgs Hamn, både mot havet och mot staden, säger Jörgen Nilsson, vd för Trelleborgs Hamn.
– Projektets fokus på hållbarhet och klimatsmarta lösningar går hand i hand med MVB:s vision att bidra till att skapa mer hållbara städer. Min förhoppning är att Waterfront ska bli ett hus där vi på ett smart sätt kombinerar energieffektivitet med funktion och design, säger Thomas Ellkvist, vd för MVB Syd.

Waterfront är en del av den pågående utbyggnaden av Trelleborgs Hamn, som i sin tur är en del av Trelleborgs kommuns omfattande stadsutvecklingsprogram Kuststad 2025.

Byggstart för Waterfront är sommaren 2021 och projektet beräknas vara klart senast den 7 juni 2023 med ambition att det skall slutföras snabbare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige