Image

MTG får eget hus

BYGG Skanska utvecklar ett nytt mediehus på Södermalm i Stockholm åt mediekoncernen MTG, Modern Times Group. En kontorsfastighet om 18.000 kvm utvecklas och byggs nu av Skanska. Investeringen uppgår till 520 miljoner kronor.
Publicerad den 14 December 2007

MTG har tecknat ett hyresavtal för huvuddelen av den nya fastigheten och samlar därmed de verksamheter inom MTG Sverige som finns i Stockholmsområdet i ett eget mediehus. Kontraktet ger MTG Sverige nya toppmoderna kontorslokaler och även studiolokaler för radiostationerna RIX FM, Lugna Favoriter, Svenska Favoriter, NRJ och Bandit och för TV-kanaler som TV3, TV6 och TV8 och för Viasat som utformas speciellt för verksamhetens behov.

Den nya byggnaden uppförs i kvarteret Bylingen vid Ringvägen på Södermalm i Stockholm. Fastigheten kommer fullt inredd att hysa cirka 900 medarbetare och ger därmed ytterligare liv till denna del av Södermalm som ligger alldeles i närheten av Södersjukhuset och Skanstull.

Arbetet med det nya mediehuset är planerat att påbörjas direkt när bygglov erhållits. Inflyttning är planerad till augusti 2009. Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige. Avtalet med MTG är villkorat av att nödvändiga myndighetstillstånd erhålles.

– Vi är mycket förväntansfulla och ser fram emot att få samla våra medarbetare i en trivsam och effektiv arbetsplats speciellt utformad för ett modernt medieföretag som MTG, säger Anders Nilsson, Co-Chief Operating Officer, MTG.

– Vi är mycket stolta att få vara med och utveckla MTG:s nya mediehus. Med utgångspunkt från deras behov skapar vi attraktiva och effektiva lokaler i ett utmärkt kommunikationsläge på Södermalm, säger Håkan Danielsson, VD, Skanska Fastigheter Stockholm.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige