Image
Charlotte Axelsson.
Charlotte Axelsson. Bild: Kungsleden

Moody’s utvärderar förutsättningar för en uppgradering av Kungsledens kreditbetyg

Bolag Moody’s utvärderar förutsättningar för en uppgradering av Kungsledens kreditbetyg. Granskningen följer efter Castellums uppköpserbjudande som offentliggjordes den andra augusti avseende samtliga aktier i Kungsleden AB.
Publicerad den 5 Augusti 2021

Moody’s bedömer transaktionen som kreditpositiv för Kungsleden då det sammanslagna bolaget kommer att ha en tillgångsportfölj motsvarande 157 miljarder kronor och en stark finansiell position.

Moody’s bedömer att bolagens tillgångsportföljer med tydligt fokus på kontor i attraktiva lägen kommer att komplettera varandra väl och sannolikt bidra till operationella och finansiella synergier.

Moody’s bedömer också att det sammanslagna bolaget kommer att ha en solid finansiell profil och en ambition om att upprätthålla en Baa2 rating. Den nya koncernens tillgång till olika finansieringskällor anses också förbättras efter samgåendet vilket kan bidra positivt till möjligheten att utöka andelen tillgångar som inte är pantsatta i det sammanslagna bolaget.

– Kungsleden är som vi kunde konstatera senast vid vår halvårsrapportering ett välskött och kreditvärdigt fastighetsbolag med god intjäningsförmåga och mycket ljusa framtidsutsikter.

– Att Moody’s nu väljer att utvärdera Kungsledens kreditbetyg för en potentiell uppgradering med anledning av Castellums uppköpserbjudandet stärker bilden av att ett samgående skulle skapa ett finansiellt ännu starkare bolag, säger Kungsledens styrelseordförande Charlotte Axelsson.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY