Image

Möller & Partners lanserar ny fond

Bolag Möller & Partners har lanserat en ny fond som ska investera i projektfastigheter. Investeringsvolymen efter fondens andra planerade stängning beräknas uppgå till drygt en miljard kronor.
Publicerad den 10 Februari 2014
Henrik Jussi-Pekka. Bild: Möller & Partners
Henrik Jussi-Pekka.

Möller & Partners har lanserat fonden M&P Property Invest som ska investera i projektfastigheter, företrädesvis bostäder, även om det inte finns några begränsningar i vilka fastighetstyper fonden kan förvärva.

- Det här är väldigt intressant. Vi har alltid jobbat med utvecklingsprojekt i olika sammanhang men har nu fått förtroendet att göra det på ett mer renodlat sätt. Rätt hanterat kan det bli väldigt lönsamt. Tanken är att långsiktigt bygga vidare på det här, och sannolikt blir det ett av våra permanenta affärsben framöver, säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Möller & Partners till Fastighetssverige.

Under hösten gjordes en första stängning av fonden och under våren planeras en nyemission.

- Vi hoppas att den andra planerade stängningen av fonden ger oss ett eget kapital om totalt cirka 350-400 miljoner kronor, säger Henrik Jussi-Pekka.

De första två förvärven genomfördes strax före och efter årsskiftet. Båda rör bostadsutvecklingsprojekt i Stockholm. Under första kvartalet planerar man att genomföra fondens tredje affär, även den i Stockholm.

- Vi kan tänka oss att bilda joint ventures med andra aktörer för att snabbare komma åt intressanta investeringar. Projekten ska företrädesvis ligga i Stockholmsområdet men helst inte längre bort än Gävle, Örebro och Norrköping/Linköping. Men det är klart; kommer det upp ett intressant logistikprojekt i någon av de logistikhubbar som finns kan vi hantera det också. I nuläget jobbar vi vidare med en intressant pipeline innehållande ett flertal projekt, säger Henrik Jussi-Pekka.

Investorer i fonden utgörs av privatpersoner. Även Möller & Partners själva går in med en del kapital, vilket man gjort i så gott som alla sina samarbeten under åren sedan man startade år 2000. Totalt har firman sedan start förvärvat och förvaltat fastigheter till ett värde om cirka 15 miljarder kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige