Image
Vy över Malmö.
Vy över Malmö. Bild: Bojana Lukac

MKB och Trianon vill göra gemensam satsning

Bolag MKB Fastighets AB och Fastighets AB Trianon planerar att tillsammans bilda en allmännyttig stiftelse som ska investera i och stödja insatser för ökad trygghet och social hållbarhet i Malmö. Genom att bilda en gemensam stiftelse vill MKB och Trianon etablera ett långsiktigt och konkret samarbete i områden där bolagen är verksamma i Malmö.
Publicerad den 27 Augusti 2019

Hälften av de 42 miljoner kronor som satsas i stiftelsen kommer från MKB Fastighets AB (21 miljoner kronro) och den andra hälften från Fastighets AB Trianon (9 miljoner kronor) och dess huvudägare Briban Invest AB (5 miljoner kronor), Olof Andersson Förvaltnings AB (5 miljoner kronor), Cedelma AB (1 miljoner kronor) samt AB Grenspecialisten (1 miljoner kronor).

Pengarna från MKB är en del i den satsning om 100 miljoner kronor på trygghetsskapande och sociala insatser som bolaget beslutade om efter försäljning av lägenheter till Rosengård Fastighets AB i samband med stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah.

Stiftelsen kommer att arbeta långsiktigt för ett tryggare Malmö. MKB och Trianon vill bidra till att varje barn får rätt förutsättningar att växa upp på lika grunder. Verksamheten kommer att fokusera på barn och ungdomars uppväxtvillkor och framtidsmöjligheter, i första hand via stöd till civilsamhälle och idéburna organisationer.

Malmö stad var en av de första städerna i Sverige att skriva under FNs globala hållbarhetsmål (Agenda 2030). Därför blir naturligt att koppla stiftelsens arbete och tidsram till delar av stadens lokala hållbarhetsmål.

– Stiftelsen är ett uttryck för vårt gemensamma engagemang i Malmö. Det finns flera bostadsområden, till exempel Rosengård och Lindängen, där vi båda gjort stora investeringar i fastigheter och där vi ser ett behov av långsiktiga satsningar riktade mot barn och unga. Det ligger i båda bolagens intresse att stärka våra kunders trygghet och framtidsmöjligheter, säger Marie Thelander Dellhag, vd MKB Fastighets AB.

– Vi tror på Malmö och vill vara med och bidra till staden där vi verkar. Var och en kan göra skillnad men om vi gör det tillsammans uppnår vi betydligt bättre resultat. Vår plan är att vi ska få med oss andra fastighetsägare som också vill jobba för ett bättre Malmö. I stiftelsen får vi möjlighet att göra satsningar som inte ryms i den vanliga verksamheten, säger Olof Andersson vd för Trianon.

För att bilda stiftelsen och göra den värdeöverföring som detta innebär krävs för MKB:s del ett godkännande från Malmö stads kommunfullmäktige samt från MKB:s stämma.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige