Image

MKB nådde sitt nybyggnadsmål för 2016

Bygg/Arkitektur MKB Fastighets AB fortsätter att producera nya bostäder på rekordnivå. Inte sedan 1970-talets början har fler hyresrätter producerats. 2016 färdigställdes 544 bostäder, vilket är 39 fler är under 2015. Avsikten är att öka nyproduktionstakten till totalt 2 250 bostäder 2017-2019.
Publicerad den 5 Januari 2017
Terje Johansson Bild: MKB
Terje Johansson

– Det är stimulerande att verka i en stad där bostadsbyggande är prioriterat och vi gläds åt att under 2016 ha nått vårt mål på 500 nya bostäder med råge. Kommande treårsperiod står vi inför en utmaning med målet att nå en 50 procentig ökning från en redan hög byggtakt. Det kommer krävas gemensamma krafter från alla inblandade för att nå dit. Hur många nya bostäder som åstadkoms den kommande treårsperioden avgörs i huvudsak redan i år, säger Terje Johansson, vd på MKB Fastighets AB.

Projektet "Lokal till hem" där lokaler omvandlas till lägenheter har även i år bidragit med stort antal lägenheter, närmare bestämt 92, vilket har varit en viktig del i att nå målet.

– Som MKB:s ordförande är jag mycket glad över att vi för andra året i rad når vårt nyproduktionsmål. Samtidigt ligger det stora utmaningar framför oss. Vi som bostadsföretag måste tillsammans med berörda myndigheter våga fatta de beslut som krävs, inte minst när det gäller förtätningar. Från MKB:s sida är vi inställda på att göra allt som krävs för att nå våra mål, säger Lars-Erik Lövdén.

Fakta/ MKB:s nyproduktion, antal
2013: 28 lägenheter
2014: 385 lägenheter
2015: 505 lägenheter
2016: 544 lägenheter

FAKTA/ Färdigställda lägenheter 2016
Limhamns läge, Limhamn - 82 bostäder
Sjöjungfrun, Västra hamnen - 48 bostäder
Stämpen, Västra hamnen - 130 ungdomsbostäder
Trädstubben, Segevång - 76 bostäder
Greenhouse, Ekostaden Augustenborg - 44 bostäder
Ombyggnation, Rosengård - 19 bostäder
Hermod, Hyllie - 53 bostäder
Lokal till hem - 92 bostäder

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige