Image

MKB köper vid Triangeln i Malmö

Transaktioner MKB Fastighets AB köper fastigheten Havsuttern 4 på Södra Förstadsgatan 63. Säljare är en privatperson och köpeskillingen uppgår till 58 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Juni 2011
Havsuttern 4. Bild: MKB Fastighets AB. Bild: MKB
Havsuttern 4. Bild: MKB Fastighets AB.

MKB kommer att tillträda fastigheten den 1 juli 2011. Fastigheten har 18 lägenheter om 1 420 kvadratmeter och 415 kvadratmeter lokaler, varav två butikslokaler som ligger ut mot Södra Förstadsgatan. MKB har betalt 58 miljoner kronor för fastigheten.

Säljare är Anders Bengtsson genom Hylenska Gården i Kristianstad AB. Säljarens ombud har varit Catella Corporate Finance.

Fastigheten ligger nära centrumanläggningen i Triangeln. Den är i gott skick och nyrenoverad, vilket gör att den ger MKB möjlighet att direkt erbjuda fler boendealternativ i detta läge. Fastigheten som har renoverats under de sista åren är uppförd 1902 och har återställts till modernt ursprungsskick på ett mycket förtjänstfullt sätt.

– Köpet är strategiskt, inte minst med tanke på stadsdelens utveckling och möjligheten till bevarandet av hyresrätten i centrala Malmö, säger MKB:s vd Sonny Modig.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisbolag kniper eftertraktat brf-projekt – budade över flera tungviktare

Bostäder Fastighetssverige berättar mer om den eftertraktade tomten i det expansiva området där så väl bostadsbjässar som Balder som Wallenstam, Bonava och JM gick bet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY