Image

MKB köper av NCC i Limhamn

Transaktioner NCC säljer en del av stadsutvecklingsområdet Limhamns läge i Malmö till MKB Fastighets AB för 254 miljoner kronor. Affären omfattar cirka 550 byggrätter.
Publicerad den 1 December 2015

– Den här affären ligger i linje med vår strategi som samhällsbyggare att bygga variationsrika bostadsområden i snabb takt. Affären omfattar drygt en tredjedel av de byggrätter som NCC har utvecklat i Limhamn, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef på NCC Housing.

Limhamns läge är ett av de största bostadutvecklingsområdena i Malmö som knyter ihop Limhamn med Öresund i ett nytt och livfullt bostadsområde på klassisk industrimark.
– Förvärvet av 550 byggrätter på Limhamn är ett välkommet tillskott av mark, säger Terje Johansson, vd på MKB Fastighets AB.

Omvandlingen av det gamla cementfabriksområdet är i full gång. När området är helt färdigutvecklat kommer det att finnas cirka 1 500 nya bostäder i Limhamns läge.

Förutom bostäder med olika upplåtelseformer uppförs här skolor, förskolor, butiker och en stadsdelspark.

Affären resultatavräknas i affärsområdet NCC Housing under fjärde kvartalet 2015.

Terje Johansson:

– Malmö växer och behovet av nya bostäder är stort. Vi söker aktivt efter mark, och behöver markreserver, för att kunna nå målet med 500 nybyggda hyresbostäder per år. Genom förvärvet i Limhamn skaffar vi oss ett starkt fotfäste i ett attraktivt område.

I november 2014 köpte MKB byggrätter av NCC för cirka 300 lägenheter i angränsande kvarter i Limhamns läge. De första lägenheterna där beräknas vara klara för inflyttning under 2016. Kvarteren färdigställs successivt fram till 2018.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige