Image
Bild: MKB

MKB investerar 300 miljoner i nya bostäder

Bygg MKB Fastighets AB investerar ytterligare cirka 300 miljoner kronor i totalt 153 nya lägenheter i kvarteret Häcksaxen i Holma, kvarteret Bohus vid Dalaplan och kvarteret Koggen i Västra hamnen.
Publicerad den 13 December 2011
Kvarteret Häcksaxen i Holma. Bild: MKB. Bild: MKB
Kvarteret Häcksaxen i Holma. Bild: MKB.

Besluten fattades av MKB:s styrelse i dag. Investeringarna är ett led i MKB:s strategi att bidra till och stärka Malmös attraktionskraft.

– Jag är mycket nöjd med dagens beslut. MKB bidrar i stor utsträckning till nyproduktionen i Malmö. Genom att förtäta både i Holma och vid Dalaplan skapas mervärden inte bara för nya kunder utan också för befintliga, säger MKB:s ordförande Lars Svensson.

Under 2011 har MKB:s styrelse därmed fattat beslut om nyproduktion av 385 lägenheter till ett sammanlagt värde av cirka 830 miljoner kronor:

* Trevnaden i Sofielund (143 lägenheter), Hyllie Boulevard 1 i Hyllie (89 lägenheter), Bohus vid Dalaplan (41 lägenheter), Häcksaxen i Holma (61 lägenheter) och Koggen i Västra hamnen (51 lägenheter).

* Kvarteret Häcksaxen i Holma: Nyproduktion och förtätning i Holma med 61 lägenheter och fem lokaler, fördelade på tre huskroppar och ett torg. Platsen är idag outnyttjad mark mellan ett parkeringshus och Holma aktivitetshus. Investeringen är beräknad till cirka 117 miljoner kronor, varav torget står för 14 miljoner. Hyran är beräknad till 1 410 kronor per kvadratmeter. Beräknad byggstart i september 2012. Torget påbörjas efter inflyttning och beräknas vara färdigt våren 2014. Projektet är det första av flera planerade förtätningsprojekt i bolagets miljonprogramsområden.

* Kvarteret Bohus 5 vid Dalaplan: Nyproduktion och förtätning med 41 lägenheter i anslutning till befintlig fastighet. Investeringen är beräknad till drygt 70 miljoner kronor, men en hyra på 1 578 kronor per kvadratmeter. Byggnadsarbetena beräknas komma igång sensommaren 2012 och färdigställas första kvartalet 2014. Byggnaden ska utöver bostäder innehålla en modern stortvättstuga som ska fungera som entréplan och mötesplats.

* Kvarteret Koggen i Västra hamnen: 51 lägenheter. Beräknad investering är 103-106 miljoner kronor, med en hyra på 1 650 kronor per kvadratmeter. Byggstart är planerad till sommaren 2012 för att färdigställas vintern 2013/2014.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Coworking-nestorn om karriärens nästa steg

Bolag I februari 2019 såldes United Spaces till Castellum för 200 miljoner kronor. Grundaren och coworking-pionjären Göran Garberg har sedan dess varit kvar i bolaget i en rådgivande kapacitet, men nu känner han att tiden är mogen för nästa steg i karriären. För Fastighetssverige berättar han om bolagets framgångsresa, sin egen framtid och varför han tror att kontorsmarknaden går en snabb och omfattande förvandling till mötes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY