Image

MKB får Sabos bopris

Event MKB Fastighets AB i Malmö får Sabos bopris 2011. Temat för året var Boende för äldre.
Publicerad den 9 September 2011

Det som fick juryn att utse MKB till vinnare var företagets helhetssyn och vilja att sammanföra hyresgäster i olika åldrar.

- Det är väsentligt att ha ett åldersintegrerat perspektiv och för dagens seniorer är det viktigt med valfrihet. Vissa vill bo i seniorboenden, andra är inte alls intresserade av det, säger Peter Kockum, juryns ordförande.

Företagets grundstrategi är att underlätta för äldre att bo kvar i sina lägenheter. Det som gäller idag kanske inte är rätt i morgon. Därför satsar MKB på omvärldsbevakning. Till hösten gör företaget även en satsning på sociala medier med inriktning på äldre hyresgäster, man håller utbildning i mobiltelefoni och IT och startar motionsdans. Det handlar även om att konkret underlätta för möten mellan unga och äldre.

- Vi förlägger en del av höstens aktiviteter i andra områden än de med seniorhus. De hyresgäster som inte fyllt 65 men som är intresserade av våra senioraktiviteter är välkomna att vara med, säger Maria Lundgren, seniorvärd på MKB.

I samband med prisutdelningen fick fem företag hedersomnämnanden:
Stora Tunabyggen, Bostads AB Poseidon, Krambo Bostads AB, Falkenbergs Bostads AB samt Blomsterfonden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jättepotential få ner vakanserna"

Bolag Grandab är lokal samarbetspartner till Regio. Carl Petre, partner på Grandab, beskriver för Fastighetssverige om det jättearbete som nu ligger framför dem vad gäller att få ner vakanserna i det stora Mölndalsbeståndet. Han beskriver potentialen i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY