Image

Mitt Alby säljer i Stockholm

Transaktioner Mitt Alby säljer en fastighet på Albyberget i södra Stockholm till en av hyresgästerna nybildad bostadsrättsförening. Köpeskillingen uppgår till 35,5 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Juni 2016

Den nu sålda fastigheten Albyberget 9 (nedan kallat Fastigheten) med gatuadresserna Tingsvägen 1-3 är en avstyckning från Mitt Albys fastighet Albyberget 5. Fastigheten omfattar totalt 2 162 kvadratmeter och består av 27 lägenheter och fyra mindre lagerutrymmen.

Köpeskillingen uppgick till 35,5 miljoner kronor och anslutningsgraden blev 81 procent.

– Detta är den första ombildningsaffären som genomförs i Alby någonsin och vi gläds med de boende i huset som nu fått möjligheten att förverkliga sin önskan om att äga sitt boende. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med vår nye granne där vi tillsammans kan arbeta för att göra Albyberget till en ännu bättre plats att leva på, säger Mattias Tegefjord, vd för Mitt Alby.

– Vi i bostadsrättsföreningen är mycket glada över att ha fått möjligheten att köpa det hus vi bor i. Processen har varit smidig och dialogen med Mitt Alby har fungerat utmärkt. Vi är nu redo att själva ta ansvar för vårt boende, säger Asif Choudhry, styrelseledamot i Brf Tingsvägen 1-3.

Bostadsrättsombildningen genomförs som följd av en överenskommelse med Botkyrka kommun vid förvärvet av bostadsområdet på Albyberget. Överenskommelsen innebar att Mitt Alby skulle kunna tänka sig att ombilda en del av hyresrätterna till bostadsrätter förutsatt att en majoritet av hyresgästerna i ett enskilt hus önskade köpa det hus de bor i. Detta för att skapa ett bredare utbud av boendeformer i Alby och få fler aktiva fastighetsägare i området med gemensamt intresse av att tillsammans utveckla stadsdelen, vilket ligger i både kommunens och Mitt Albys intresse. Dock har Mitt Alby satt ett tak genom att inte kunna tänka sig att ombilda mer än maximalt tio procent av hyreslägenheterna till bostadsrätter. Mitt Albys affärsidé är att långsiktigt äga och utveckla hyresrätter byggda under miljonprogrammet och ambitionen är att över tid bygga upp ett större bestånd av hyresrättslägenheter.

Efter en dialog med hyresgästerna i bostadsområdet valdes huset Tingsvägen 1-3 ut för försäljning då de boende där visat ett särskilt stort intresse för att äga huset de bor i. Med framgången av denna försäljning i bagaget kommer Mitt Alby nu att undersöka om det finns ytterligare ett hus i området där det finns tillräckligt många intresserade boende för att det skall gå att ombilda ett hus till.

Restate Kommersiella AB har varit Mitt Albys ombud i affären.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så kan det nya megabolaget styras framöver

Bolag En sammanslagning av Kungsleden och Castellum skulle skapa Nordens största noterade kommersiella fastighetsbolag med en fastighetsportfölj värd hela 157 miljarder kronor. Fastighetssverige berättar mer om hur det potentiella megabolaget kan komma att styras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY