Image

Mipim-profilen: Målvaktshjälten

Event 77 landskamper, en stor bidragande orsak till Sveriges VM-succé 1974, tio proffsår i Tyskland. Dagens Mipim-profil är en av våra största fotbollslegendarer genom tiderna. Men nu är Ronnie Hellström, 62, på Mipim för att jaga nya etableringsmöjligheter för den tyska hemmabyggjätten Hornbach – tanken är att framöver utveckla nya koncept med mindre anläggningar.
Publicerad den 9 Mars 2011
Ronnie Hellström. Bild: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Ronnie Hellström. Bild: Eddie Ekberg.

Ronnie Hellström gör i år sitt tredje Mipim.

- Tidigare var jag på Expo Real i München i några år, men jag tyckte att det var ganska meningslöst. Jag träffade för lite svenskar. Nu väljer jag att åka hit i stället, det är en bättre arena för att få kontakt med den svenska branschen.

Ronnie Hellström har arbetat för Hornbach sedan 2001. Byggjättens huvudkontor ligger strax utanför Kaiserslautern där Hellström spelade i tio år.

- Jag anställdes som en door opener på den svenska marknaden. Jag hade och har många kontakter.

Hellström ansvarar för Hornbachs nya etableringar i Sverige. I dag finns Hornbach-butiker på Backaplan i Göteborg, Burlöv i Malmö och i Botkyrka i Stockholm. Det är klart att nya anläggningar ska öppnas i Sundbyberg (Stockholm), Sisjön (Göteborg) och Helsingborg.

Den framtida utvecklingen ser dock lite annorlunda ut:

- Det finns kanske plats för en stor anläggning till i Stockholm. Sedan håller vi på att titta på ett koncept för mindre städer, med mindre anälggningar, kanske hälften av de vi har i dag, som är på cirka 20 000 – 25 000 kvadratmeter.

På Mipim hoppas Hellström få kontakt med både kommuner och fastighetsägare som kan erbjuda nya etableringsmöjligheter för Hornbach.

Har du på tidigare Mipim-mässor fått ihop möten som har lett till avslut?

- Ja, för två år sedan, med Jörgen Persson på Alaska Fastigheter i Sisjön. Vi hade väl pratats vid lite grann tidigare, men vi kom mycket längre när vi träffades här nere.

Har du många möten inbokade här nere i år?

- Ja, en del på dagarna. Sedan blir det många spontana möten. Man träffar ju många svenskar vid Stockholms-, Göteborgs- och Öresundsmontrarna. Men i kväll (läs i går kväll) ska jag hitta något ställe där de sänder Champions League-matchen mellan Arsenal och Barcelona.

Fotbollsintresset är fortfarande stort, även om han de senaste tre åren inte har haft några tränaruppdrag.

- Tidigare var jag målvaktstränare i många år, men jobbet tar mer och mer tid. Men jag följer fortfarande mycket fotboll, både svensk och tysk. Och jag missar aldrig en landskamp.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige