Image

Minusresultat för Amasten

Bolag Amastens första kvartalsrapport som noterat bolag visar på ett kraftigt minusresultat, hänförligt till omstruktureringskostnader i samband med avvecklingen av Morphics tidigare verksamhet.
Publicerad den 16 Maj 2013

Hyresintäkterna uppgick till knappt 6,5 miljoner kronor.

Drifts- och centrala kostnader uppgick till 5,4 miljoner kronor.

Omstruktureringskostnaderna uppgick till 4,4 miljoner kronor.

Finansnettot uppgick till -1,7 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt uppgick till -5,6 miljoner kronor.

- Amasten Holding AB är som känt en ny aktör på börsen, vilket medfört förhöjda kostnader i samband med det omvända förvärvet. I dotterbolagen har under de tre första månaderna fortsatta renoveringar och förbättringar av fastigheterna Tjärnen 3 och Hörnan 1 i Skellefteå utförts, vilket belastat kvartalets resultat – samtidigt som det under kommande år inbringar högre intäkter. Kvartalet har bjudit på en lång och sträng vinter vilket medfört höga kostnader för uppvärmning, särskilt i Sollefteå, men även i våra andra fastigheter, skriver Thomas Melin i vd-ordet.

- Ovanstående faktorer har tillsammans bidragit till ett svagt resultat under första kvartalet. Det är min uppfattning att detta dock inte påverkar det långsiktiga resultatet eller våra nuvarande tillväxtambitioner.

- Nu ser vi sommaren an och jag bedömer att kommande kvartalsrapporter kommer att visa bättre utveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige