Image

Mindre Heba satsar på nyproduktion

Bolag Hebas försäljningar har stärkt bolagets finanser och belåningsgraden är nu nere i 24,7 procent. Bolagets fokus ligger nu på investeringar i befintligt bestånd och nyproduktion i Stockholm.
Publicerad den 8 November 2011

Hyresintäkterna för det tredje kvartalet landade på 56,6 miljoner kronor (62,4). Minskningen beror på ett mindre bestånd.

Bruttoresultatet uppgår till 38,0 (42,0). Jämfört med föregående år har drifts- och underhållskostnaderna minskat.

Rörelseresultatet landar på 67,3 miljoner kronor (86,4). I detta ingår värdeförändringar på fastigheter med 32,0 miljoner kronor, att jämföra med 49,6 miljoner kronor samma period förra året.

Resultatet efter finansiella poster landade på 35,9 miljoner kronor (78,8). Resultatet tyngs av negativa värdeförändringar i räntederivat på -22,8 miljoner kronor (0,4).

- Turbulensen på finansmarknaden har inte påverkat Hebas möjligheter till finansiering, främst beroende på bolagets förhållandevis höga soliditet om 56,4 procent och den stabila kapitalbas som bolagets bostäder i Stockholm utgör, skriver vd Lennart Karlsson i vd-ordet.

Framöver kommer Heba att intensifiera sitt rot-program och fortsätta satsa på
nyproduktion i Stockholm. Investeringar har under kvartal tre gjorts i
form av förvärv av en projektfastighet i Råcksta omfattande 77 lägenheter
som färdigställs i december 2012. Vidare genomförs för närvarande rot-renovering
av 200 lägenheter vid Gullmarsplan, projektet genomförs i fyra etapper
varav den första blir klar i december 2011.

Ämnen

HEBA Fastighets AB på Branschguiden

HEBA Fastighets AB är ett fastighetsbolag med hyresbostäder i flerfamiljshus samt lokaler i Stockholmsområdet. HEBAs affärsidé är att erbjuda sina hyresgäster en hög servicenivå, ett attraktivt och tryggt boende med fokus på Stockholmsregionen genom ett långsiktigt ägande, engagerad förvaltning och aktiv fastighetsutveckling. HEBA Fastighets AB omfattar ca 3 000 bostäder och 280 lokaler. Antalet fastigheter uppgår till 60 i Stockholm med dess närförorter. HEBA är sedan år 1994 noterad på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen, Mid Cap listan.
Läs mer på www.hebafast.se

Läs mer om HEBA Fastighets AB på Branschguiden

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY