Image

Miljardorder till Veidekke

BYGG Vägverket har gett Veidekke Entreprenad i uppdrag att bygga två tunnlar på Norra länken i Stockholm. Ordern är värd drygt en miljard kronor.
Publicerad den 21 Januari 2008

Uppdraget utgörs av två entreprenader i Norra Länken, NL33 och NL34, i vilka det ingår att bygga underjordiska motorvägstunnlar med tillhörande påfartsramper. Veidekke har tidigare utfört de båda arbetstunnlarna för dessa två huvudentreprenader.

Huvudentreprenaderna består bland annat av att spränga ut knappt en halv miljon kubikmeter tunnelberg, injekterings- och sprutbetongarbeten, gjutning av broar och andra betongkonstruktioner under jord, utförande av innervalvskonstruktion samt vägbyggnadsarbeten.

- Vi är mycket stolta och entusiastiska över att ha fått Vägverkets fortsatta förtroende att komplettera vårt nuvarande uppdrag med tillhörande huvudtunnlar och ramper. Norra Länken är tekniskt sett ett spännande och utmanande tunnelprojekt och det känns mycket tillfredsställande att vara delaktig i att bygga bort den besvärliga trafiksituation som råder i Stockholm samt att bidra till att stärka näringslivets förutsättningar i regionen, säger arbetschef Konstantin Spinos.

- Vårt tekniska samarbete med våra norska kollegor och koncernens helhetstänkande vad gäller maskiner och övriga resurser är en viktig ingrediens i att vi kunnat ta dessa två projekt. Uppdraget bekräftar att Veidekke har etablerat sig som en stark tunnelentreprenör på den svenska marknaden, vilket gläder mig mycket, fortsätter Konstantin Spinos.

- Veidekke har under några år arbetat med att bygga upp och investera i en stark anläggnings-verksamhet för att möta de stora planerade infrastruktursatsningarna i Stockholmsregionen. Det är glädjande att denna strategi nu bär frukt, säger Per-Ingemar Persson, vd Veidekke Sverige AB.

Uppdraget kommer att påbörjas under våren 2008 och beräknas pågå under tre år.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige