Image
Bild: Istock

Mileway hyr ut 75 000 kvadratmeter

Uthyrning Blackstones last mile-bolag Mileway har tecknat nya hyresavtal på sammanlagt över 75 000 kvadratmeter runtom i Sverige.
Publicerad den 29 April 2022
Annons
Image

Mechanum utökar sina lokaler i Göteborg och förlänger samtidigt sitt hyresavtal i ytterligare tio år. I samband med det nya hyresavtalet kommer Mileway att uppgradera lokalerna på 4 400 kvadratmeter och även göra utomhusområdena mer ändamålsenliga.

I Linköping har Elcare, ett reparationsföretag för hemelektronik, förlängt sitt befintliga hyresavtal för lager och kontor. Byggnaden är 8 400 kvadratmeter med nära anslutning till flygplatsen och bara fem kilometer söder om centrala Linköping.

I Hudiksvall har Mileway fördjupat samarbetet med Hexatronic, en teknikkoncern som specialiserar sig på högkvalitativa fiberoptiska produkter och lösningar. I och med det förnyade långtidsavtalet lägger företaget till ytterligare 665 kvadratmeter yta, som nu uppgår till totalt cirka 40 000 kvadratmeter.

Headbrands, det största distributionsföretaget inom professionell hårvård i Norden, har förnyat sitt avtal i Lund. Mileway har genomfört stora förbättringar av fastigheten både interiört och exteriört, inklusive ett flertal energieffektiviseringar såsom LED-belysning och förbättrat solskydd på fönstren. Byggnaden på totalt 5 000 kvadratmeter ligger i Gastelyckan, Lunds största industriområde, precis intill E22.

Nära Stockholm Arlanda Airport har Newrest, ett cateringföretag som specialiserar sig på ombordtjänster till flygbolag och som nyligen vunnit ett avtal där de ska tillhandahålla cateringtjänster till SAS i Skandinavien, tecknat ett nytt, långt hyresavtal med Mileway på närmare 5 300 kvadratmeter. Fastigheten kommer att inrymma ett fullt utrustat produktionskök där flygmåltiderna kommer att tillagas.

I Mileways fastighet Tobaksfabriken, som ligger i det väletablerade industriområdet Östra hamnen strax utanför centrala Malmö, har Svenska Müllers, en svensk grossist och återförsäljare inom husdjursfoder, expanderat ytterligare och utökat sin totala förhyrning till över 10 000 kvadratmeter.

I Kungsbacka har den befintliga kunden Holship, ett globalt logistikföretag inom väg-, sjö- och flygfrakt, undertecknat ett nytt långtidshyresavtal på ytterligare 2 566 kvadratmeter, så att företagets sammanlagda hyrda yta nu uppgår till cirka 11 600 kvadratmeter.

Mileways portfölj med last mile-logistikfastigheter finns över hela Sverige och består nu av mer än 165 fastigheter med en total yta på 1,75 miljoner kvadratmeter, som förvaltas av lokala team i Stockholm, Malmö och Göteborg (per 31 december).
– De här avtalen är ett tecken på en fortsatt efterfrågan från företag över hela Sverige – nästan oavsett bransch, storlek och plats – på väl belägna fastigheter med goda kommunikationsmöjligheter till de städer de betjänar. Mot bakgrund av denna ökande efterfrågan är vi på Mileway stolta över att vara en sann partner till våra kunder, genom att vi arbetar tillsammans med dem för att identifiera och lösa deras fastighetsbehov, så att de kan fokusera på att utveckla sin verksamhet, säger Tomas Beck, Mileway Country Director för Norden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige