Image

Midroc säljer kontorsprojekt i Hyllie

Transaktioner Midroc säljer kontorsprojektet Hermod i Hyllie, omfattande 6 300 kvadratmeter uthyrningsbar yta, till Executive Property Svenska AB.
Publicerad den 1 September 2014
Annons
Image
Midroc säljer kontorsprojektet Hermod. Bild: Tengbom
Midroc säljer kontorsprojektet Hermod.

Fastigheten ligger 150 meter från Citytunnelstationen och granne med blivande Quality Hotel View.

Drygt hälften av kontorsytorna är uthyrda. Tengbom, Riksbyggen och Bengt Dahlgren hyr vardera cirka 1 000 kvadratmeter. Nyligen tecknade även Somfy Nordic avtal avseende 550 kvadratmeter och företaget etablerar därmed sitt nordiska kontor i Hyllie.

Avtalet mellan Midroc och Executive Property Svenska AB innebär en överlåtelse av kontorsprojektet Hyllie. Affären genomförs som en bolagstransaktion med ett preliminärt tillträde i juni 2016.

- Hyllie är hett! Den nya stadsdelen utvecklas snabbt och har en stark attraktionskraft på kontorsmarknaden, menar Magnus Skiöld, vd i Midroc Property Development.

- Med kontorshuset Hermod skapar vi tilltalande arbetsplatser på bästa läge i Hyllie, och fastigheten certifieras enligt Breeam, Miljöbyggnad och Green Building.

- I linje med företagets strategi utökas fastighetsbeståndet med ytterligare nyproduktion, och Midrocs nya kontor i Hyllie motsvarar väl våra höga krav på en nyproducerad kontorsfastighet, säger Lars Ranstam, styrelseordförande i Executive Property Svenska AB.

Widehov Konsult och Catella Corporate Finance har varit säljarens rådgivare i affären.

Fakta/ Hermod:
# 6 300 kvadratmeter uthyrningsbar yta bestående av kontor och butikslokaler samt garage och förråd i källarplan. Gemensam takterrass, ett Green Room på varje våningsplan samt sportdepå för cykelpendlare.
# Byggherre: Midroc Property Development AB
# Arkitekt: Tengbom, 3D-illustration: Visualisera
# Totalentreprenör: Thage

Fakta/Executive Property Svenska AB
# Executive Property Svenska AB är ett privatägt fastighetsbolag med huvudkontor i Helsingborg och med verksamhet i fyra europeiska länder. Det svenska fastighetsbeståndet är koncentrerat till Malmö och Helsingborg men bolaget har även ett stort fastighetsbestånd i Västervik och hotell och exploateringsfastigheter i Åre kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Executive Property Europe AB på Branschguiden

Executive Property är ett familjeägt fastighetsbolag som förvärvar och förvaltar kommersiella fastigheter av högsta kvalitet på bästa möjliga läge, främst i Öresundsregionen.

Vi hyr ut kontors- och butikslokaler, men även hotell samt privatboenden. Dessutom äger och driver vi utvecklingsprojekt i form av Gertrudsvik Sjöstad samt fjällanläggningarna Storlien och Trillevallen.

Executive Property investerar för att behålla, inte för spekulation, och vår belåningsgrad är mycket låg. Denna långsiktighet, i kombination med vår ambition att alltid hålla en mycket hög...

Läs mer om Executive Property Europe AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige