Image
Bild: BIG

Midroc går in i skånskt miljardprojekt

Bygg Midroc går in som hälftenägare i fastighetsutvecklingsdelen av World Village of Women Sports i Malmö.
Publicerad den 30 April 2012
World Village of Women Sports. Illustration: BIG. Bild: BIG
World Village of Women Sports. Illustration: BIG. Magnus Skiöld. Bild: Midroc. Bild: Midroc
Magnus Skiöld. Bild: Midroc.

World Village of Women Sports i Malmö ska bli ett världsunikt forsknings- och utvecklingscenter för kvinnors idrott och hälsa – och i projektet ingår 400-450 bostäder i centrala Malmö.

Projektet har blivit kraftigt försenat och i slutet av 2011 fick man förlängt sitt markanvisningsavtal med ett halvår. Enligt kommunalrådet Anders Rubin var det då sista gången som avtalet förlängdes.

Midroc går nu in som hälftenägare i fastighetsutvecklingsdelen, som drivs av bolaget H-Hagen. Grundarna Kent Widding Persson och Dan Olofsson äger resterande 50 procent.

- Vårt övergripande intresse är att säkra genomförandet av World Village of Women Sports och inträdet av Midroc i projektet är en viktig milstolpe. Projektet innehåller lågavkastande konceptuella delar och en profilskapande arkitektur som kräver investeringar. Det har därför varit en utmaning för oss att få med en partner som tillsammans med oss är med och tar risk i att förverkliga projektet. Genom Midroc säkerställer vi kompetenta resurser och tillsammans svarar vi för ägarfinansieringen av byggnationen, säger Widding Persson och Dan Olofsson i en gemensam kommentar.

- Det här är ett stort, spännande och komplext utvecklingsprojekt som är attraktivt för Malmö och regionen. Vi har tidigare bland annat etablerat World Trade Center Malmö och utvecklat nya Malmömässan i Hyllie. Vi ser World Village of Women Sports som en möjlighet att fortsätta bidra till en positiv utveckling i regionen, säger Midroc Property Developments vd Magnus Skiöld.

- Att byggpartnerfrågan nu också säkras är oerhört positivt. Överenskommelsen gör att vi nu med ökad styrka kan arbeta vidare med att förverkliga detta spännande forsknings- och utvecklingscenter för kvinnors idrott och hälsa. Vi fortsätter utveckla och säkerställa det konceptuella innehållet enligt plan, säger Malin Eggertz Forsmark, vd för World Village of Women Sports.

Fakta7 World Village of Women Sport
# Geografiskt område: Hästhagens idrottsplats, Malmö.
# Total byggyta: Cirka 100 000 kvadratmeter BTA.
# Fastighetsutvecklingen drivs av bolaget H-Hagen AB som till 50 procent ägs av grundarna Kent Widding Persson och Dan Olofsson via egna bolag och till 50 procent av Midroc Property Development AB.
# Kommersiella ytor, etapp 1: Cirka 28 000 kvadratmeter BTA
(sportytor, lokaler för träning, testning, forskning, utbildning, rehabilitering, vård, konferenser, och övriga kommersiella ytor).
# Bostäder, ca 400-450 stycken
# Beräknad total investering: ca 2,3 miljarder kronor. Projektet kommer att etappindelas.
# Det konceptuella drivs av World Village of Women Sports AB, vd är Malin Eggertz Forsmark. Till det finns knutet en stiftelse som leds av Per Nilsson, ordförande för Centrum för Idrottsforskning, samt ett internationellt vetenskapligt råd under ledning av professor Bengt Saltin.
# Projektet gestaltas av den danska arkitektbyrån, Bjarke Ingels Group, BIG.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige