Image

Midroc bygger nytt kvarter i Hyllie

Bygg/Arkitektur Midroc har beviljats bygglov för att uppföra det nya kvarteret Nanna med strykjärnsformade profilbyggnaden Hyllie Corner i Hyllie.
Publicerad den 28 April 2017
Hyllie Corner, vy från nordost Hyllie allé. Bild: Juul & Frost Arkitekter
Hyllie Corner, vy från nordost Hyllie allé.

Storkvarteret kommer att innehålla 39 hyresrätter och 76 bostadsrätter, med tvårumslägenheter från 37 kvadratmeter till fyrarummare på 147 kvadratmeter. Midroc bygger redan bostäder i det intilliggande fastigheten Saga, som ska stå klara i höst. Husen byggs runt gröna innergårdar och får varierande höjd. Hyllie Corner i kvarterets nordöstra hörn byggs i åtta våningar. Det blir det högsta bostadshuset längs Hyllie allé, och det sticker också ut en bit i gatulinjen.

– Hyllie Corner är en vass byggnad och ett fint exempel på hur duktiga arkitekter och framsynta stadsplanerare kan skapa unika stadsrum, samtidigt som vi bygger bostäder som aldrig förr, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

– Med kvarteret Nanna blir Hyllie mer varierat och levande. Det blir ett riktigt snyggt kvarter med många nya bostäder, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige