Image

Midroc bygger ny stadsdel i Simrishamn

Bygg/Arkitektur Midroc har tecknat avtal med Nya Joneberg Holding AB för projektering, tid-, samt kostnadsberäkning med den gemensamma intentionen att bygga cirka 130 lägenheter i Simrishamn.
Publicerad den 19 Mars 2013
Joneberg. Bild: Midroc.
Joneberg.

Det nybildade bolaget är samägt av kommunala Simrishamnsbostäder och Näckström Fastigheter. På Joneberg, med sin högt belägna placering i Simrishamn, byggs en ny stadsdel med attraktiva bostäder.

– Intresset är mycket stort för de olika lägenheterna, och att vi nu är igång är efterlängtat här i Simrishamn, säger Kent Zerath, vd för Simrishamns Bostäder.

Den nya stadsdelen omfattar trygghetsboende, äldreboende samt hyreslägenheter. Tillgänglighet är en viktig parameter när det gäller den omgivande utemiljön i bostadsområdet. Projekteringsarbeten pågår och de första inflyttningarna är planerade till vintern 2014-2015.

– Vi ser mycket fram emot att delta i projektet. Vi kommer att skapa äldreboendet Joneberg Plaza med målsättningen att ge bästa tänkbara vård och omsorg för de äldre i Simrishamn med omnejd, säger Peter Ceder, etableringschef på Aleris

Midroc har under en längre tid arbetat med olika idéer när det gäller marken i Joneberg vilket lett fram till den projektering som nu genomförs.

Markus Hammarström, avdelningschef på Midroc Project Management:
– Vi är glada att vi gått in i första fasen med att projektera och utveckla investeringskalkylen. Vi hoppas att vi kan starta och genomföra byggnationen i höst som planerat. Detta är en stor händelse för Simrishamn och Joneberg har ett riktigt fint och bra läge för att skapa ett attraktivt boende till Simrishamnsborna. Vi ser verkligen fram att få ta del av detta.

Relaterade artiklar

Ämnen

Midroc Property Development på Branschguiden

Midroc skapar platser och byggnader för människor som ser möjligheter. Bostäder och kontor, hotell och stadsdelar, kongresscenter och förskolor. Inspirerande platser med förutsättningar för människor att leva sina liv som de vill.

Människor som drivs av kärlek till något ser möjligheter. De ser en väg där andra ser en återvändsgränd. De ger allt för att uppnå flow, perfektion och sin vision. Om vi öppnar ögonen, låter oss inspireras och ser mer av det som gränsöverskridarna ser? Om vi väljer att omfamna människor som ser möjligheter? Det är vad Midroc menar med ...

Läs mer om Midroc Property Development på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhults – Sveriges starkaste familj?

Karriär Mia Arnhult tillhör de mest vältränade i branschen. Nu kämpar M2:s vd tillsammans med barnen om titeln "Sveriges starkaste familj".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY