Image

Meyer lämnar Tengbom

Karriär Magnus Meyer har utsetts till ny vd i WSP Sverige. Han är för närvarande vd i Tengbomgruppen och han tillträder sin nya befattning i mars 2014.
Publicerad den 5 November 2013
Magnus Meyer. Bild: Dan Coleman
Magnus Meyer.

Som vd i Tengbomgruppen, ett av de ledande arkitektföretagen i Skandinavien, har Magnus Meyer under de senaste åtta åren utvecklat verksamheten från 100 till idag 600 medarbetare.

- WSP är en av marknadens starkaste teknikkonsultbolag med den expertkompetens och erfarenhet som krävs för att möta en allt tuffare konkurrens, inte minst från utländska aktörer. Jag ser fram emot att få vara med och utveckla WSP för att leda företaget mot fortsatta framgångar, säger Magnus Meyer.

Magnus Meyer har en civilingenjörsexamen från KTH och avlade en teknologie licentiatexamen i Byggande och Informationsteknologi 1994. Efter några år som Teknisk attaché i Los Angeles återvände han till Sverige och började arbeta på Ljungberggruppen som affärsområdeschef. Under åren 2000-2005 var Magnus Meyer ansvarig för förvaltning och affärsutveckling inom GE Real Estates nordiska verksamhet. Han har därmed en stark förankring inom fastigheter och samhällsbyggnad.

Rikard Appelgren har för närvarande befattningen som vd både för WSP Sverige och WSP Europe. I mars 2014 lämnar han vd-ansvaret för Sverige och fortsätter som vd för WSP Europe.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige