Image

Mengus köper blivande vakans i Stockholm

Transaktioner Mengus köper, genom Mengus 2011, kontorsbyggnaden kvarteret Uggleborg 14 på Vasagatan av Afa Fastigheter.
Publicerad den 27 Oktober 2014

Uggleborg 14, som innehas med tomträtt, omfattar cirka 5 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta samt garage.

Byggnaden blir i princip vakant under 2015 när största hyresgästen Fora flyttar till annan adress.

– Den här investeringen passar oss perfekt eftersom vår affärsidé är att förvärva kontorsfastigheter i Stockholm med potential för värdeskapande. En tomställd byggnad i ett eftersökt läge ger en unik möjlighet till projektutveckling säger Henric Fromm, vd för Mengus.

– Vi har många pågående projekt och avyttrar Uggleborg eftersom den är i minsta laget för att vara rationell som utvecklingsfastighet i vår portfölj, säger Tomas Ingemarsson, chef för Afa Fastigheter.

Byggnaden, som är belägen på Vasagatan 12 mitt emot centralstationen, byggdes år 1970 och har en god teknisk struktur som möjliggör öppna planlösningar med ett rationellt och kostnadseffektivt lokalutnyttjande för dess hyresgäster.

Tillträde beräknas ske omkring den 15 december 2014. Transaktionen genomförs via förvärv av aktierna i ett ägarbolag. Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen.
Försäljningen har gjorts genom direktkontakt mellan parterna och säljaren har anlitat JLL Tenzing Capital Markets i den processen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige