Image
Håkan Karlsson, vd för Maxfastigheter.
Håkan Karlsson, vd för Maxfastigheter. Bild: Maxfastigheter

Maxfastigheters emission fulltecknad

Bolag Maxfastigheters unitemission tecknades till 98 procent av uniträtter. Därtill har anmälningar utan uniträtter inkommir motsvarande 160 procent av emissionen.
Publicerad den 6 Mars 2020

Som ersättning för sina respektive garantiåtaganden i företrädesemissionen erhåller varje emissionsgarant, i enlighet med ingångna garantiavtal, garantiersättning i form av teckningsoptioner. Garantiersättningen uppgår till totalt 4 486 159 teckningsoptioner.

Styrelsen för Maxfastigheter har därför beslutat, med stöd av bemyndigande från extra bolagsstämman den 14 februari 2020, om en riktad nyemission av teckningsoptioner av serie 2020/2027 med i huvudsak samma villkor som i företrädesemissionen. Teckningskursen i emissionen uppgår till 2,59 kronor per teckningsoption och har fastställts utifrån Black&Scholes värderingsmodell baserat på aktiens volymviktade kurs de senaste 30 handelsdagarna innan emissionsbeslutet.

Varje teckningsoption ger rätt att teckna en ny aktie i bolaget till en teckningskurs om 42 kronor under perioden från och med att teckningsoptionerna har registrerats hos Bolagsverket till och med den 31 mars 2027.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige