Image
Maxfastigheter, med Håkan Karlsson som vd, köper ett fastighetsägande bolag och emitterar nya aktier.
Maxfastigheter, med Håkan Karlsson som vd, köper ett fastighetsägande bolag och emitterar nya aktier. Bild: Maxfastigheter

Maxfastigheter köper och nyemitterar

Transaktioner Maxfastigheter går vidare med avsiktsförklaringen med Brobyggen och köper ett bolag med fastighetsvärde om 202 miljoner kronor. Maxfastigheter betalar bland annat med nyemitterade aktier för 80 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Mars 2019

Maxfastigheter offentliggjorde den 20 februari 2019 att bolaget tecknat en avsiktsförklaring med Brobryggen Intressenter AB om att köpa bolaget Brofastigheten AB, som äger fastigheten Upplands-Bro Klöv och Lilla Ullevi 1:12.

Maxfastigheter har nu tecknat aktieöverlåtelseavtal med säljaren avseende överlåtelse av samtliga aktier i Bolaget. Fastigheten har en uthyrningsbar area om cirka 18 244 kvadratmeter, en årlig hyresomsättning om cirka 22,0 miljoner kronor, hyresintäkter fördelade på 14 hyresavtal och 13 olika hyresgäster samt en genomsnittlig återstående löptid för hyresavtalen om cirka 3,5 år. Fastigheten genererar fulla hyresintäkter på tillträdesdagen. Tillträde är planerat till den 29 april 2019.

Den preliminära köpeskillingen för aktierna i Bolaget är cirka 139,9 miljoner kronor och det underliggande fastighetsvärdet är cirka 202 miljoner kronor. Maxfastigheter ska, villkorat av erforderligt emissionsbeslut från bolagsstämman, äga rätt att delbetala köpeskillingen för aktierna genom nyemitterade aktier i Maxfastigheter till ett värde om 80,0 miljoner kronor. Teckningskursen för de nya aktierna ska motsvara den volymviktade sista betalkursen på Nasdaq First North under de tio handelsdagarna som närmast föregår emissionsbeslutet. Med anledning därav kommer Maxfastigheter att inom kort kalla till extra bolagsstämma för att fatta beslut om emissionsbemyndigande för styrelsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige