Image
Martin Gidenstam.
Martin Gidenstam. Bild: Stena Fastigheter

Martin Gidenstam utsedd till ny vd för Stena Bygg

Bolag Stena Byggs nya vd heter Martin Gidenstam och kommer närmast från en roll som affärsutvecklare inom Stena Fastigheter, där han bland annat ansvarat för utvecklingen av Masthuggskajen, ett av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt. Martin Gidenstam kommer att ingå i koncernledningen och tillträder sitt nya uppdrag den 1 oktober.
Publicerad den 26 Augusti 2020

Martin Gidenstam är 34 år och utbildad lantmäteriingenjör. Han har tidigare arbetat inom Göteborgs stad på Stadsbyggnads- samt Fastighetskontoret och för Castellum där han var projektutvecklingschef. Han tillträder sin tjänst den 1 oktober och efterträder Cecilia Fasth som under senaste året agerat tf vd i Stena Bygg.
– Martin Gidenstam har en genuin kunskap inom hela projektutvecklingsprocessen från råmark till inflyttningsbara hus. Han är duktig på att skapa relationer och har ett erkänt bra ledarskap. Martin Gidenstam har också framgångsrikt drivit projekt med höga hållarhetsambitioner, något som kunder ställer allt högre krav på och som är en viktig grundsten för vårt långsiktiga fastighetsinnehav, säger Stena Fastigheters koncernchef och vd Cecilia Fasth.

Utifrån en långsiktig affärsplan växlar Stena Fastigheter upp takten i rollen som hållbar stadsutvecklare, med ett arbetssätt som stärker de områden bolaget äger och förvaltar. Under de senaste åren har bolaget gått från att främst ägna sig åt förvaltning av fastigheter till att genom nybyggnation och strategiska samarbeten hållbart utveckla hela stadsdelar för långsiktigt ägande.
– Jag är jättestolt och glad över ett uppdrag som innebär att ta vidare Stena Fastigheters ambition med att starta byggnationen av minst 5 000 hållbara hem fram till 2022. Utöver det tillkommer samhällsfastigheter och kontor. Vi har ett stort markinnehav med möjligheter för utveckling de kommande åren såsom Vega och Fisksätra i Stockholm och Ekebäckshöjd, före detta SKF-området, Humlestaden och Masthuggskajen i Göteborg. Med tolv pågående projekt med blandade upplåtelseformer av bostäder inklusive kontor, skola och äldreboende så blir det en flygande start, säger Martin Gidenstam.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror experten Alexandra Stråberg om fastighetsmarknaden och börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Alexandra Stråberg som är chefekonom på Länsförsäkringar. Här är hennes bedömning av coronapandemin. Och det här tror hon om detaljhandeln och kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY