Image

Många vill hyra ut till Schibsted

LOKALER Schibsted letar lokaler i Stockholm för sin framtida flytt. Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Blocket, Byt Bil, E 24 och flera andra av den norska mediekoncernens svenska bolag ska flytta ihop. Hittills har Schibsted fått ett 30-tal olika lokalförslag.
Publicerad den 17 December 2008

I dag hyr den norska mediekoncernen Schibsted runt 15 000 kvadratmeter, skriver Dagens Media.

Olof Brundin, tidigare andreredaktör och informationsdirektör på Aftonbladet, ansvarar för flytten och han tror att det kommer att behövas 1 200 arbetsplatser i de nya lokalerna, som man hoppas flytta in i 2012.

- Viktigt blir tillgängligheten för personal och gäster. Men om det är nära en t-bana, E4an, eller bussen och om det innebär innerstaden eller något ytterområde, är en öppen fråga, säger Olof Brundin till Dagens Media.

Schibsted tar hjälp av Tenant & Partners, och har träffa många fastighetsbolag som sammanlagt har erbjudit 30 tänkbara förslag.

Men det är också möjligt att man bygger ett helt eget Schibsted-hus.
- Det är absolut ett alternativ. Bygger vi själva kan vi styra behoven ner till minsta skrubb.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige