Image

Många bostadsprojekt på gång i Linköping

Bostäder Hittills har 805 bostäder påbörjats under 2015. Det är fler än vad som startade under varje helår under den senaste mandatperioden.
Publicerad den 5 Juni 2015

Det gläder nytillträdda kommunalrådet Elias Aguirre (S) som vill bygga bort bostadsbristen i Linköping och höja ambitionerna för att Linköping ska bli en mer sammanhållen och hållbar stad.

– Det är otroligt kul att det byggs så mycket. Det ger gott hopp inför framtiden. Linköping behöver bygga bort bostadsbristen, så att fler unga kan flytta hemifrån, så att studenter väljer Linköping framför andra studieorter och så att näringslivet har möjlighet att locka hit kompetent arbetskraft, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Det kraftiga tillskottet av bostäder innebär också utmaningar. Koalition för Linköping vill se till att bostadsbyggandet också bidrar till att göra Linköping till en mer integrerad stad, som också är socialt och ekologiskt hållbar.

– För att alla ska kunna arbeta, bo och trivas i vår stad är hållbarhet en nyckelfråga för framtiden. Såväl ekologiskt, som ekonomiskt och socialt. För staden ska bli hållbar krävs att den utformas på ett sätt som gör att människor trivs och känner sig trygga. Då har det stor betydelse hur vi prioriterar var och vad vi bygger, säger Elias Aguirre.

Koalition för Linköping vill se ett rundare Linköping, med tätare stadsbebyggelse. Några av de stora projekten för att genomföra den inriktningen är Djurgården, Folkungavallen, Wahlbecks park och Skäggetorp.

– De här projekten blir viktiga kliv i arbetet med att knyta ihop vår stad, skapa mötesplatser och erbjuda goda levnadsmiljöer som passar alla Linköpingsbors behov, avslutar Elias Aguirre.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige