Image

Malmö Cityfastigheter köper kontorshus av Wihlborgs

Transaktioner Malmö Cityfastigheter köper kontorshuset Högvakten i Malmö av Wihlborgs. Köpeskillingen uppgår till 90,7 miljoner kronor. I huset sitter bland andra konsultbolaget Optilon och fastighetsmäklaren Relier.
Publicerad den 20 Mars 2015

Förvärvet är första steget i en ny expansionsplan för uppstickaren Malmö Cityfastigheter, som har flera tunga näringslivsprofiler i ägarlistan. Bolaget har inte gjort något köp sedan 2012/2013 men började ifjol ladda för tillväxt genom en nyemission på 50 miljoner kronor.

Nu slår vd Jan Johansson till på fastigheten Högvakten 6 på Norra Vallgatan, mitt emot Malmö Live.

– Vi betraktar den som en utvecklingsfastighet och kommer göra investeringar för att lyfta både in- och utsida. Det kommer sedan att bli fler förvärv framöver. Troligen redan i år, säger Jan Johansson.

Bland ägarna bakom Malmö Cityfastigheter märks Sydtotals grundare Erling Pålsson och Intentias grundare Roland Persson. Styrelseordförande är Hans Pihl, tidigare vd för Deloitte. I och med dagens förvärv har företaget 13 fastigheter i centrala Malmö, samtliga kontorshus, till ett värde av 1,5 miljarder kronor.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fabege vill bygga på central fastighet med mer kontor

Bygg/Arkitektur Siktar på att utöka kontorsytan på Drottninggatan med över 3 000 kvadratmeter påbyggnad. Så här går arbetet med planerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY