Image
Malmö Cityfastigheter köper Korpen 48 i centrala Malmö.
Malmö Cityfastigheter köper Korpen 48 i centrala Malmö. Bild: Malmö Cityfastigheter

Malmö Cityfastigheter köper av Contentus

Transaktioner Malmö Cityfastigheter köper fastigheten Korpen 48 på Södra Förstadsgatan 60 i centrala Malmö av Contentus.
Publicerad den 2 September 2020

Fastigheten ligger nära Triangeln Shoppingcenter och Citytunnelstationen
De kringliggande gatorna är vältrafikerade och har ett jämnt flöde av gående och cyklister.

– Affären är helt i linje med Malmö Cityfastigheters strategi att fortsätta växa i centrala Malmö, på platser med bra kommunikationsläge. Fastigheten är en mycket vacker byggnad och rymmer en kombination av bostäder och lokaler som vi varsamt kommer att förvalta i många år framöver. Vi arbetar vidare med våra expansionsplaner genom att vara aktiva på marknaden för att finna ytterligare nya förvärvsmöjligheter i Malmö, säger Christoffer Persson, vd för MCF AB.

Byggnaden uppfördes 1929 och totalrenoverades början av 2000-talet. Alla tidstypiska detaljer är bevarade - högt i tak, stora salonger i fil, takstuckaturer, höga golvlister, lamprosetter och fiskbensparkett.

– Varsam renovering med respekt för byggnadens ålder är något vi alltid värdesätter.

Av den totala ytan på 950 kvadratmeter är 630 kvadratmeter bostäder och 320 kvadratmeter lokaler. Alla är fullt uthyrda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Malmö Cityfastigheter på Branschguiden

Malmö Cityfastigheter AB är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter med direkt närhet till spårbunden kollektivtrafik i Malmö, huvudsakligen i de centrala delarna, där Malmö Cityfastigheter idag äger 14 hus. Fokus är på kontor, men med inslag av bostäder och butiker. Malmö Cityfastigheter är ett fastighetsbolag som arbetar för ett attraktivt Malmö, vackra hus med modern teknik och en hög servicegrad till hyresgäster och samarbetsparter.

Läs mer om Malmö Cityfastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pantbanken Sverige: "Det gäller att passa på"

Bolag Pantbanken Sverige är landets största pantbanksföretag som har värderat, belånat och sålt saker ända sedan 1866. Nyligen slog de till med ett förvärv. Företagets vd Peter Sundström berättar för Fastighetssverige om allt som händer hos dem.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY