Image
Malmö Cityfastigheter köper Korpen 48 i centrala Malmö.
Malmö Cityfastigheter köper Korpen 48 i centrala Malmö. Bild: Malmö Cityfastigheter

Malmö Cityfastigheter köper av Contentus

Transaktioner Malmö Cityfastigheter köper fastigheten Korpen 48 på Södra Förstadsgatan 60 i centrala Malmö av Contentus.
Publicerad den 2 September 2020

Fastigheten ligger nära Triangeln Shoppingcenter och Citytunnelstationen
De kringliggande gatorna är vältrafikerade och har ett jämnt flöde av gående och cyklister.

– Affären är helt i linje med Malmö Cityfastigheters strategi att fortsätta växa i centrala Malmö, på platser med bra kommunikationsläge. Fastigheten är en mycket vacker byggnad och rymmer en kombination av bostäder och lokaler som vi varsamt kommer att förvalta i många år framöver. Vi arbetar vidare med våra expansionsplaner genom att vara aktiva på marknaden för att finna ytterligare nya förvärvsmöjligheter i Malmö, säger Christoffer Persson, vd för MCF AB.

Byggnaden uppfördes 1929 och totalrenoverades början av 2000-talet. Alla tidstypiska detaljer är bevarade - högt i tak, stora salonger i fil, takstuckaturer, höga golvlister, lamprosetter och fiskbensparkett.

– Varsam renovering med respekt för byggnadens ålder är något vi alltid värdesätter.

Av den totala ytan på 950 kvadratmeter är 630 kvadratmeter bostäder och 320 kvadratmeter lokaler. Alla är fullt uthyrda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige