Image

Mäklare i Stockholm slås ihop

Bolag Två av Stockholms ledande företag inom uthyrning av kommersiella lokaler och företagsförmedling slås ihop när Nextor förvärvar verksamheten i Realmäklarna.
Publicerad den 14 Januari 2015
Jörgen Ritterstrandh. Bild: Nextor
Jörgen Ritterstrandh.

Verksamheten kommer att drivas under det gemensamma varumärket Nextor Group.

- Realmäklarna är ett välrenommerat varumärke som har funnits i 30 år och initialt kommer det att finnas kvar, men successivt kommer vi att gå över mer och mer till Nextor, vi får se hur lång tid den processen tar, säger Jörgen Ritterstrandh, vd för Nextor Group, till Fastighetssverige.

Huvuddelen av Nextors verksamhet består av lokalförmedling medan Realmäklarna i första hand är inriktat på företagsförmedling.

- Fördelningen kommer inledningsvis att vara ungefär 50-50, säger Ritterstrandh.

Realmäklarnas tidigare ägare Georg Heiling följer med till Nextor.

- Han har ett enormt kontaktnät efter 30 år i branschen så det var ett villkor från vår sida att han skulle följa med.

Nextor Group sitter sedan i december i nya lokaler i hörnet Folkungagatan/Nytorgsgatan.
- Det är ett bra läge i Sofo. Vi gör en stor satsning i och med den här lokalen, som är en gammal butikslokal. Det är ju vanligt på bostadssidan att man är mer öppen för allmänheten, men ovanligt i vår bransch. Det är en stor satsning som vi tror ska ge bra marknadsföring.

Initialt har Nextor Group sex anställda men ambitionen är att växa.
- På ett par års sikt kan vi nog vara tio till tolv personer. Det finns en stor efterfrågan på lokaluthyrningstjänster, främst från privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Framför allt bostadsrättsföreningar är en växande kundgrupp. De är ofta ganska novisa när det gäller lokalbiten, både uthyrning och omförhandling av avtal och så vidare.

Nextor Group ägs av Jörgen Ritterstrandh, Owe Ruzicka och Sharam Zeraatkar

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nextor på Branschguiden

Nextor är en företagsmäklare eller företagsförmedlare med konsulter som är specialiserade på affärsöverlåtelser där verksamheten är lokaliserad inom Stockholmsområdet med särskilt fokus på innerstaden. Våra fastighetskonsulter har länge arbetat med kunder belägna med kontor, butik, restaurang eller café på Södermalm, Kungsholmen, Östermalm, Norrmalm/city och i Vasastan. Vi hjälper säljare och köpare att komma överens i olika former som exempelvis överlåtelse, uthyrning eller konkurs. Våra mäklare marknadsför, beräknar värden, och ger juridisk vägledning gällande lokaler och verksamheter.

Läs mer om Nextor på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Skyhöga värderingar i branschen – bara två bolag handlas till rabatt

Lista K-Fastigheters rivstart på börsen sedan fredagens notering betyder att bolaget handlas till störst substanspremie av alla i den redan högt värderade fastighetsbranschen. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY