Image
Magnus Edlund.
Magnus Edlund. Bild: Stenvalvet

Magnus Edlund lämnar Stenvalvet

Bolag Efter snart 10 år som vd på Fastighets AB Stenvalvet har Magnus Edlund informerat styrelsen om att han lämnar sitt uppdrag.
Publicerad den 21 September 2019

Magnus Edlund har varit vd på Fastighets AB Stenvalvet sedan april 2010 då bolaget grundades. Under sin tid i bolaget har en portfölj med samhällsfastigheter om ca 12 miljarder kronor byggts upp. Det är också under hans ledning som arbetet med uppbyggnaden av organisation, finansiering, affärs- och projektutveckling har skett. Stenvalvet har kommit att bli en av de ledande aktörerna inom ägande och utveckling av samhällsfastigheter i Sverige.
– Fastighets AB Stenvalvet är ett mycket välskött och finansiellt stabilt bolag med goda förutsättningar att möta fortsatt tillväxt i svensk marknad för samhällsfastigheter. Magnus har målmedvetet skapat ett starkt varumärke kring bolaget och byggt en kompetent organisation som löpande levererat en mycket god avkastning till ägarna, säger styrelseordförande Dag Klackenberg.

– Det här är ett beslut som mognat fram under en tid, säger Magnus Edlund. Stenvalvet har blivit en del av mitt liv under de här åren och jag har trivts oerhört bra under hela resan, så beslutet var inte lätt. Vi har nu en ny och mycket kompetent styrelse, nyckelfunktioner på plats, ett starkt varumärke i marknaden, starka finanser och en väl fungerande organisation som har förmågan att driva verksamheten vidare. I det här skedet känns det därför bra att lämna över stafettpinnen till en ny kraft som från en stabil plattform tar nästa steg i Stenvalvets utveckling.

– Det finns inget aktuellt uppdrag som väntar på mig just nu utan jag kommer att i lugn och ro överväga olika alternativ för framtiden, fortsätter Magnus.

Rekryteringen av en ny vd har inletts. Magnus Edlund fortsätter att arbeta i sin vd-roll till dess ny vd har utsetts, men som längst till mars 2020.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige