Image

Magnolia säljer hotellprojekt till Alecta

Transaktioner Magnolia Bostad säljer två hotellprojekt till Alecta. Försäljningarna omfattar totalt cirka 500 rum och bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till totalt cirka 700 miljoner kronor. Serneke har fått bygguppdragen för båda hotellen.
Publicerad den 20 December 2017
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad
Fredrik Lidjan.

Affären i Halmstad avser fastigheten Halmstad Kilot 2 och affären sker som en bolagsaffär. Projektet omfattar cirka 240 rum och bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 355 miljoner kronor. Hotelloperatör är Ligula Hospitality Group AB under varumärket Profil Hotels.

Hotellet kommer bli ett landmärke i direkt anslutning till nya resecentrum i centrala Halmstad och kommer innebära att en ny mindre torgyta skapas i anslutning till hotellet. Även nya bostadsprojekt är under uppförande samt kommer att tillskapas i närområdet.

Projektet är ritat av Krook & Tjäder och kommer att bestå av en hotellbyggnad med restaurang och bar samt högdel med lounge och takterrass.

Byggstart är preliminärt planerad till andra kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram till dess att hotellet är färdigställt, vilket beräknas ske andra kvartalet 2020.

Ordervärdet för Sernekes del uppgår till 230 miljoner kronor.

– Vi är oerhört glada att vårt samarbete med Magnolia fortsätter att utvecklas. I och med detta breddar vi oss med ett hotellprojekt som är komplext och ställer höga krav på kompetens och ömsesidigt förtroende, säger Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke Bygg.

Affären i Lund avser fastigheten Lund Morgonen 1 och affären sker som en bolagsaffär. Projektet omfattar cirka 260 rum och bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 345 miljoner kronor. Hotelloperatör är Ligula Hospitality Group AB under varumärket Motel L.

Fastigheten är belägen i Lunds nordöstra delar i den nya stadsdelen Brunnshög med direkt närhet till forskningsanläggningen ESS samt världens starkaste elektronmikroskop MAX IV. E22 samt Lunds kommande spårvägsdragning återfinns intill fastigheten. Stadsdelen kommer innefatta ett varierat utbud av bostäder, kontor och service.

Projektet är ritat av White Arkitekter tillsammans med Krook & Tjäder och kommer att bestå av en hotellbyggnad med generösa loungeytor, högdel samt skybar.

Byggstart är preliminärt planerad till andra kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram till dess att hotellet är färdigställt, vilket beräknas ske andra kvartalet 2020.

Ordervärdet för Serneke är 194 miljoner kronor.
– Det är mycket trevligt att få ytterligare ett projekt i region syd och att ännu en gång få Magnolias förtroende, vilket tyder på en god kundrelation. Med hotellet i Brunnshög fortsätter vi att bredda vår portfölj med ytterligare ett kommersiellt projekt, säger Tomaz Bodmark, arbetschef på Serneke.

– Vi är mycket glada över att kunna genomföra dessa hotellaffärer, det är ytterligare ett viktigt steg för oss mot att bli en komplett samhällsutvecklare. Vi ser ett antal möjliga hotellaffärer framför oss och hoppas därmed att etablera oss som en betydelsefull utvecklare även inom hotellfastigheter, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige