Image
Fredrik Lidjans Magnolia Bostad säljer inom ramavtalet med Heimstaden Bostad.
Fredrik Lidjans Magnolia Bostad säljer inom ramavtalet med Heimstaden Bostad. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia säljer 780 boenden till Heimstaden

Transaktioner Magnolia Bostad har tecknat avtal om försäljning av projektet Slipsen etapp 1 och etapp 2 i Södra Råbylund, Lunds Kommun. Projektet produktionsstartades i december 2019 och omfattar utveckling av cirka 780 boenden om 45 000 kvadratmeter BTA. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till 1,4 miljarder kronor.
Publicerad den 4 Mars 2020

Projektet är den andra försäljningen inom det ramavtal som parterna ingick den 20 juni 2018. Ramavtalet innebär att Heimstaden Bostad ska förvärva bostadsprojekt omfattande 14 projekt om cirka 5 300 boenden av Magnolia Bostad till ett värde av cirka 9,6 miljarder kronor.

Projektet erhöll i tredje kvartalet 2019 lagakraftvunnen detaljplan och totalentreprenad tecknades under fjärde kvartalet med Serneke. Försäljningen är ej villkorad och vinstavräkning sker under första kvartalet 2020.

Fastigheterna är belägna i Södra Råbylund i östra delen av Lund och har ett unikt läge i staden med närheten till både Råbysjön och Lundaslätten. Projektet kommer att bestå av tolv hus med fyra till sex våningar och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Byggnation beräknas starta hösten 2020. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram tills dess att bostäderna är klara för inflyttning vilket beräknas ske med start 2023.

– Ramavtalet innebär en ökad säkerhet och snabbare genomförbarhet för Magnolia Bostad och bidrar till vår expansion som en av Sveriges ledande samhällsutvecklare. Projektet i Södra Råbylund är ett stort projekt med nästan 800 boenden som kommer att ingå i ett nytt attraktivt område i Lund med blandad bebyggelse, närhet till omgivande natur och bra kommunikationer, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör, Magnolia Bostad.

Heimstaden Bostad är ett av Nordens ledande bostadsfastighetsbolag. Koncernen äger, förädlar, utvecklar och förvaltar bostäder i Europa.

Heimstaden Bostad har cirka 55 000 lägenheter och ett fastighetsvärde om ca 113 miljarder kronor. Heimstaden Bostad är en långsiktig samarbetspartner till Magnolia Bostad och bolagen har utöver ramavtalet tillsammans bildat två JV-bolag för utveckling av totalt cirka 2 840 boenden i Österåker och Upplands Bro.

Wistrand Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Magnolia Bostad och Mannheimer Swartling har agerat legal rådgivare till Heimstaden Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY