Image
Fredrik Lidjan.
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia och Heimstaden bildar JV – och bygger bostäder

Bostäder Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad bildar JV för utveckling av bostäder i Upplands-Bro-
Publicerad den 8 Maj 2019

Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad bildar ett joint venture med syfte att gemensamt utveckla cirka 800 bostäder i den nya södra delen av Bro, Upplands-Bro kommun.

Marken ägs sedan tidigare av Magnolia Bostad och förvärvas av JV-bolaget.

Det gemensamma bolaget har ingått avtal om förvärv av en del av Magnolia Bostads projekt Brogårdstaden som ligger i den södra delen av Bro, Upplands-Bro Kommun. Marken har lagakraftvunnen detaljplan och i området kommer det att byggas flerbostadshus och småhus.

Produktionsstart beräknas ske under 2019 och första inflyttning planeras till 2021. Magnolia Bostad kommer att gemensamt med Heimstaden Bostad utveckla och driva projektet.

–– Vi ser framemot vårt fortsatta samarbete med Heimstaden Bostad. I detta JV kommer vi att tillsammans utveckla hållbara boenden för långsiktig förvaltning och vi ser stort värde i att kombinera våra styrkor och kompetenser, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör på Magnolia Bostad.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige