Image
Visionsbild Partille Port.
Visionsbild Partille Port. Bild: Magnolia.

Magnolia gör en stor försäljning

Bolag Magnolia Bostad säljer bostäder i den nya stadsdelen Partille Port till Heimstaden Bostad. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 560 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Juli 2020

Magnolia Bostad säljer bostäder i den nya stadsdelen Partille Port till Heimstaden Bostad. På fastigheten planeras cirka 230 bostäder om 12 500 kvm BTA samt 3 000 kvm BTA handel och underliggande garage. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 560 miljoner kronor.

Försäljningen sker som en bolagsaffär och avser fastigheten Partille 11:61 som ligger inom Partille Port, ett nytt stadsutvecklingsprojekt strax öster om Göteborg. Projektet ingår i ramavtalet med Heimstaden som tecknades i juni 2018, har lagakraftvunnen detaljplan och tecknat totalentreprenadavtal med Byggnadsaktiebolaget Tornstaden. Bostäderna består av effektivt planerade hyresrätter. Hälften av bostäderna utgörs av 2 rok och resterande av 1 och 3 rok.

– Vårt projekt i Partille Port är extra roligt eftersom det blir Magnolia Bostads första projekt som går i produktion inom Region Väst. Vi kommer här att utveckla yteffektiva lägenheter, certifierade enligt Miljöbyggnad Silver och med trygghet och hållbarhet uttryckt bland annat i lekplatser med trä från hållbara och certifierade skogsbruk samt en bilpool med elbilar, säger Niklas Ohldin, Regionchef Väst.

Byggstart planeras till hösten 2020 med första inflyttning vid årsskiftet 2022–2023. Efter försäljning och frånträde av projektet har Magnolia Bostad ett projektledningsavtal med köparen som löper fram till inflyttning. Projektledningsavtalet faktureras och intäktsredovisas löpande.

Wistrand Advokatbyrå har agerat legala rådgivare till Magnolia Bostad.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige