Image

Magnolia fortsätter sälja

Transaktioner Magnolia Bostad säljer projektet Fasanen beläget i centrala Arlöv, Burlövs kommun, omfattande 275 hyresrätter. Försäljningen avser fastigheterna bland annat Burlöv Arlöv 20:58 och bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 470 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Oktober 2017

Köpare är en nordisk fastighetsinvesterare och försäljningen sker som en bolagsaffär. Affären är villkorad av köparens finansiering.

Serneke är entreprenör och byggstart är preliminärt planerad till första kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram till dess att bostäderna är klara för inflyttning, vilket beräknas ske etappvis från tredje kvartalet 2019 till andra kvartalet 2020.

Projektet är beläget i direkt närhet till Arlöv Centrum samt nära Burlöv Center där ett brett utbud av service och handel erbjuds. Burlövs kommun, som är grannkommun till Malmö, erbjuder goda kommunikationer med direkta förbindelser med såväl tåg och bil som cykel in till centrala Malmö.

Projektet är ritat av Arkitektlaget i Skåne och kommer att bestå av fem byggnader i vit puts med en varierande sockel i rött tegel och balkonger samt stora grönområden för socialt umgänge.

Legala rådgivare till Magnolia Bostad var Wistrand.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Wistrand Advokatbyrå på Branschguiden

Över 100 års erfarenhet av affärsjuridisk rådgivning

Wistrand är en av Sveriges ledande advokatbyråer med närmare 200 medarbetare i Stockholm och Göteborg. Med djup kunskap om våra klienters branscher och verksamheter levererar vi rådgivning av högsta kvalitet inom samtliga affärsjuridiska områden. Vi är stolta över det förtroende våra klienter har visat oss i över hundra år och vi ser fram emot att stå vid deras sida minst lika länge till.

Läs mer om Wistrand Advokatbyrå på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige