Image

Magnolia emitterar obligationslån om 400 miljoner

Ekonomi/Finansiering Magnolia Bostad AB emitterar ett femårigt icke-säkerställt obligationslån om 400 miljoner kronor under ett rambelopp om en miljard kronor.
Publicerad den 6 Oktober 2016

Obligationen löper med en rörlig ränta om STIBOR 3M plus 7,25 procent, utan STIBOR-golv, med kvartalsvis räntebetalning och har slutligt förfall i oktober 2021. Magnolia Bostad kommer att ansöka om notering av obligationslånet på Nasdaq First North och avser att flytta noteringen till Nasdaq Stockholm inom ett år.

Obligationsemissionen placerades framgångsrikt bland i huvudsak svenska investerare med stöd av ytterligare efterfrågan från andra nordiska länder samt Kontinentaleuropa och USA. Sammantaget deltog omkring 100 investerare i den kraftigt övertecknade emissionen.
Emissionslikviden kommer att användas till partiell refinansiering av Magnolia Bostads utestående obligation men främst för allmänna verksamhetsändamål.

Pareto Securities har agerat finansiell rådgivare i transaktionen och Roschier har varit juridisk rådgivare till Magnolia Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jättepotential få ner vakanserna"

Bolag Grandab är lokal samarbetspartner till Regio. Carl Petre, partner på Grandab, beskriver för Fastighetssverige om det jättearbete som nu ligger framför dem vad gäller att få ner vakanserna i det stora Mölndalsbeståndet. Han beskriver potentialen i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY